roke

Vprašanja na tosemjaz.net.
pika::tsj

roke

ObjavaNapisal pika::tsj » 17 Mar 2002 21:13

sem bolj povprečne postave...zanima me pa tole
kako naj dobim bolj suhe roke...nimam debelih..vendar me tista maščoba,ki jo imam predvsem v zgornjem delu proti rami , moti...rada bi se je znebila in me zanima kako da tega?kakšne posebne vaje, dieta?
res bi bila vesela odgovora, vem da ni oh in sploh velik problem..ampak če imate odgovor ali kakeršnekoli informacije bi bilo lepo:)
hvala
pika
odgovor zdravnice::tsj

Re: roke

ObjavaNapisal odgovor zdravnice::tsj » 20 Mar 2002 13:18

Tvoj problem je problem mnogih žena, tudi normalno hranjenih, problem moških pa samo, če so res debeli.
Nabiranje maščobnih celic na nadlehteh, zlasti na zadnji strani nadlehti, se pojavlja pri dekletih in ženah, ki ne delajo fizično. Nobeno hujšanje ne pomaga k temu, da bi se znebil oblog le na enem, želenem delu telesa. Edino telesne vaje lahko tu vsaj malo pomagajo. Konkretno za nadlehti pomagajo sklece, vaje s primernimi utežmi ali na aparatih v fitnesu (seveda tudi okopavanje, sekanje, žaganje in druga podobna dela). Treba pa jih delati postopoma (naprimer sklece tako, da se najprej ogreješ s tekom, razteznimi vajami in nato s sklecami. Začneš s toliko sklecami, kolikor jih narediš zlahka, nato minuta pavze in še dve ponovitvi. Pri takem obsegu vaj vztrajaš teden dni, v naslednjem tednu narediš po eno skleco več in tako dalje. Torej: vaje, volja in vztrajnost. Srečno

mag. Damjana Podkrajšek, dr.med.
specialistka šolske medicine