problem

Vprašanja na tosemjaz.net.
Barbara::tsj

problem

ObjavaNapisal Barbara::tsj » 02 Mar 2002 04:31

Spoštovani,

najprej vas lepo pozdravljam. Pregled pri ginekologu imam šele čez dober mesec, zato se na vas obračam zaradi neprestanih, različno močnih krvavitev iz nožnice, kar traja sedaj že dva meseca. Včasih je komaj rahlo krvav izcedek, večinoma pa kar močna krvavitev ( toda ne tako kot pri normalni menstruaciji). Zaradi tega sploh več ne vem, ali še imam menstruacijo ali ne, saj se močnejše krvavitve pojavljajo skozi ves mesec. Kakšne 3-4 dni v mesecu pa ni opaziti ničesar.
Zanima me, kaj bi lahko to bilo, če mi lahko naštejete razne vzroke teh krvavitev.
Predtem nisem imela nobenih težav, menstruacija je bila redna na 24-26 dni, trajala je 6 dni, normalno močna. Spolnih odnosov še nisem imela. Stara sem 20 let. Ker grem prvič na ginekološki pregled, me zanima, kako bo pregled sploh potekal (katere preiskave...).

Za odgovor se vam vnaprej zahvaljujem.
Sara::tsj

Re: problem

ObjavaNapisal Sara::tsj » 04 Mar 2002 12:12

Po moje boš dobila tablete,kr jih je moja soseda tudi.Pol pa je bilo spet vse normalno kot prej! Pa velik sreče!
odgovor ginekologinje::tsj

Re: problem

ObjavaNapisal odgovor ginekologinje::tsj » 05 Mar 2002 07:08

Menstruacija pomeni redno, ciklično krvavitev, ki naj ne traja predolgo. Zato krvavitve, ki jih opisuješ, niso menstruacija, ampak izvenciklična krvavitev, za katero se mora poiskati vzrok in terapijo. Razlogi so večinoma hormonski, redkokdaj organski, vendar boš dobila zadovoljiv odgovor po pregledu. Ko boš pri ginekologu, povdari, da si prvič in da še nisi imela spolnih odnosov in se bo temu tudi prilagodil pregled.

mag. Dušica Glušič dr.med.
specialistka ginekologije in porodništva
enej::tsj

Re: problem

ObjavaNapisal enej::tsj » 09 Mar 2002 15:23

ali punce boli če jih "primeš" (masiraš ) za bradavice
odgovor zdravnice::tsj

Re: problem

ObjavaNapisal odgovor zdravnice::tsj » 13 Mar 2002 09:10

Dragi Enej!

V okolici ženske bradavice je zelo veliko živčnih celic, tako da so bradavice s pigmentiranim robom precej občutljive. Če dekle primeš za bradavico, jo lahko zaboli (sploh če tega ne pričakuje in še bolj, če si tega ne želi).
So pa ženske bradavice in tudi dojke v celoti erogena cona: dotik želene in ljubljene osebe ženo vzburi. Ko omenjaš masažo, moram reči, da to ni najbolj ustrezen izraz – bolj primeren je božanje, se pravi povsem nežna masaža, nikakor ne športna…

mag. Damjana Podkrajšek, dr.med.
specialistka šolske medicine