prvič

Vprašanja na tosemjaz.net.
maja::tsj

prvič

ObjavaNapisal maja::tsj » 14 Dec 2001 13:57

Zdravo,

mene nekaj ful zanima. Namen mam spat s fantom pa me zanima če je nujno, da takrat ko prvič res boli in da krvaviš. Mene ja tega ful strah!!!!!!!! Kaj se to res zgodi al ne?
Lepo prosim, da mi odgovorite vsaj tisti , ki ste to že doživeli!
Že v naprej hvala
R_bitch::tsj

Re: prvič

ObjavaNapisal R_bitch::tsj » 14 Dec 2001 20:02

mela sm iste strahove...
ni tok grozno.
če si sproščena, te ne bo bolelo, prav tako ne boš krvavela. morda boš čisto malo krvavela, a to ne bo opazno.
sprosti se in uživaj!
vanja::tsj

Re: prvič

ObjavaNapisal vanja::tsj » 14 Dec 2001 20:36

hojla maja!
nič se ne boj. spolni odnos sploh ni nič takega kot si predstavlaš! res, tu se sam gre za to da si prapravlena in da maš fanta rada, nimaš se kaj sekirat. boš vidla da ti bo ful lepo, glede krvavitve pa ni panike. glej, če že boš, bo to ena kaplica, nič več...sicer pa so te niti ne bo vidlo. mogoče pa ne bo niti ene kaplce.hm...bolečina pa, ja res je če si ful napeta oz nesproščena, te lahko malce bol boli. ta bolečina je taka topa, nič hudega, malce neprijetna, sam ko se mal privadiš je ql.
res, boš videla, saj bo vredu. ne se bat. moja frendica je malce krvavela sam je res bla ful mala kaplica!

uživaj
papa

maja je pisal/pisala:> > Zdravo,> > mene nekaj ful zanima. Namen mam spat s fantom pa me zanima> če je nujno, da takrat ko prvič res boli in da krvaviš. Mene> ja tega ful strah!!!!!!!! Kaj se to res zgodi al ne?> Lepo prosim, da mi odgovorite vsaj tisti , ki ste to že> doživeli!> Že v naprej hvala
Lara::tsj

Re: prvič

ObjavaNapisal Lara::tsj » 15 Dec 2001 17:50

Živijo,
Če hočš vedt al boli al ne, je najbolš, da to probaš sama. Mene naprimer ni nič bolel. Ful me je zanimal kaj čutm in sem mislila samo na to kaj čutm in sploh nism vedla al me boli al mi paše. Je pa blo kar nekaj krvi (taka lužica na postli, kot bi se polulala). Večino mojih prjatlc tud ni nč bolel, so pa vse krvavele. Večino (ubistvu vse) nas je blo ful sram, da bo tip vidu, da smo prvič, pol se je pa izkazalo, da se vsem tipom ful lepo zdi da so "oni tisti" ta izbrani, da smo ful uredu dekleta, ker ne damo vsakmu in da čakamo na ta pravga... bla, bla, bla. Pomoje je najbolš, da se znebiš straha, ker če te bo strah, ne boš sproščena in te bo bolj bolel kot bi te, če bi bla sproščena.
odgovor ginekologinje::tsj

Re: prvič

ObjavaNapisal odgovor ginekologinje::tsj » 17 Dec 2001 07:54

Pozdravljena!

Odvisno od elastičnosti deviške kožice je, ali prvič boli in ali se pojavi krvavitev. Večinoma pa krvavitev ali bolečina nista takšni, da bi to preprečilo spolni odnos in da ne bi kasneje uživala v spolnosti. Včasih pa se oboje niti ne pojavi (intenzivno ukvarjanje z nekaterimi športi, pretiravanje pri tel. higieni, preagresivna uporaba tamponov...), vendar ni tudi to nič narobe, kajti vseeno bo prvič prvič! Pred prvim spolnim odnosom se ravno tako zaščiti z zanesljivim kontracepcijskim sredstvom in z užitkom spoznaj spolnost.

Mag. Dušica Glušič, dr.med.