zaskrbljen

Vprašanja na tosemjaz.net.
jure::tsj

zaskrbljen

ObjavaNapisal jure::tsj » 08 Dec 2001 13:57

Imamo resno težavo, Pred približno enim mesecem sem imel spolne odnose. Z punco nisma uporabljala nobene zaščite. Sedaj pa sem dobil na penisu, natančneje na glavici in na kožici ki ga prekirva rdeče izpuščaje. Podobni so kot nek herpes, s tem da niso kot neke rane ali mehurčki, ampak je samo rdeče in malce otečeno.. Opazil sem, da zginejo in so potem drug na drugem mestu, celo so čisto izginile, za dva dni, sedaj pa so se zopet pojavile. Nič me ne boli, uriniram normalno, pravtako me ne peče ali srbi, skratka počutim se normalno. me pa zelo skrbi da ni kaj zelo resnega in ne vem kaj naj storim.
odgovor zdravnice::tsj

Re: zaskrbljen

ObjavaNapisal odgovor zdravnice::tsj » 10 Dec 2001 14:36

Pozdravljen, Jure!

Težko povem, za kaj gre. Mogoče je genitalni herpes, mogoče glivično obolenje… Za razjasnitev težav se oglasi pri svojem izbranem zdravniku oziroma, če bo ta sodil, da potrebuješ specialistično obravnavo, pri ustreznem strokovnjaku.

Lep pozdrav,
mag. Alenka Skaza, dr.med.,
specialistka epidemiologije
jure::tsj

Re: zaskrbljen

ObjavaNapisal jure::tsj » 10 Dec 2001 21:25

medtem ko sem čakal na odgovor, to je sedaj 3 dni, mi je je to izginilo, vidi se še samo en čisto majhen rdeč madež, ki pa postaja skoraj neviden. Kaj bi lahko to bilo, a se bo še ponovilo
odgovor zdravnice::tsj

Re: zaskrbljen

ObjavaNapisal odgovor zdravnice::tsj » 11 Dec 2001 09:49

Še enkrat lepo pozdravljen!

Lahko pa je samo tudi vnetje žlez na glavici penisa, ali pa da gre za vnetje sluznice, ki izgine samo po sebi. Svetujem ti, da mesto opazuješ, in če se spremembe zopet pojavijo, obiščeš zdravnika.

Mag. Alenka Skaza, dr.med.
jure::tsj

Re: zaskrbljen

ObjavaNapisal jure::tsj » 11 Dec 2001 18:47

A mi lahko morda napišete od česa nastanjejo takšna vnetja žlez in sluznice, kaj so lahko morebitni vzroki. Zanima me tudi a se to lahko ponavlja, zadeva je precej neprijetna oziroma ko to opaziš zelo zaskrbljujoča.
Hvala
odgovor zdravnice::tsj

Re: zaskrbljen

ObjavaNapisal odgovor zdravnice::tsj » 13 Dec 2001 08:04

Znova lepo pozdravljen!

Za te spremembe so lahko vzroki različni. Včasih je razlog vnetje, pomanjkljiva higiena, drgnenje,… Kaj več težko povem brez pregleda, ki ga pa žal moraš opraviti pri zdravniku.

Lep pozdrav,
mag. Alenka Skaza, dr.med.