majhnost

Vprašanja na tosemjaz.net.
Scooter::tsj

majhnost

ObjavaNapisal Scooter::tsj » 05 Dec 2001 07:27

Zakaj sn jst tako majhn osmošolec? Z nobeno punco ne plešem zaradi tega! Rad bi malo zrastel! Kaj naj storim? Pomagajte mi!!!!!!!!!!!!
hhh::tsj

Re: majhnost

ObjavaNapisal hhh::tsj » 06 Dec 2001 12:01

Nisi edini. Hm,nimam pojma kva bi lohk naredu. Jast sm sicer punca, tok da boljš da ti svetuje kak fant.
špelca::tsj

Re: majhnost

ObjavaNapisal špelca::tsj » 11 Dec 2001 20:43

vne sekiri se zarad tega! res! ce zenske nocjo plesat s tabo, je to le potrditev njihovga nespametnga obnasanja, ker pac gledajo na tvojo visino... bos vidu d bo bols!!!! sj mas se cas d zrastes!! cao
odgovor zdravnice::tsj

Re: majhnost

ObjavaNapisal odgovor zdravnice::tsj » 12 Dec 2001 08:04

Pozdravljen!

Lahko da čas tvoje hitre pubertete šele prihaja. Ravno včeraj mi je razlagal svak: uči v srednji šoli, srečuje mnoge najstnike. Neredko se dogaja, da so kot prvošolci za glavo manjši od njega, ob maturi pa mora on stopiti na prste, da jim sploh vidi do oči. Pol metra višji so kot pred štirimi leti!

Nekaj takega si gotovo želiš tudi ti. V tvoji starosti je težko kaj še bolj stresnega kot to, da so vse punce večje od tebe. Za ples si nadenejo še čevlje z višjo peto, zato razumem, da sploh ne plešeš (najbrž misliš na vaje za valeto). Gotovo pa ne veš, da je med svetovno znanimi plesalci Italijan, ki je za glavo manjši od plesalke, pa sploh ne pomišlja, da ne bi plesal, je celo v svetovnem vrhu!

Svetujem ti, da se nemudoma odpraviš k zdravniku, ki te je sistematično pregledal v 7. razredu OŠ. V tvoji kartoteki bosta poiskala diagram tvoje telesne višine, ki so ti jo merili vsaki dve leti (pred vpisom v 1.razred ter kasneje v 1., 3., 5. in 7. razredu OŠ). Vanj bo vnesel tvojo sedanjo starost, težo in višino ter to primerjal z enako starimi vstniki. Lahko ti bo povedal, ča moraš samo počakati (in v tem času dovolj spati, jesti zdravo hrano in se dovolj gibati) ali pa potrebuješ dodatne preglede, morda zdravljenje. Vsekakor boš vedel, pri čem si. Ne boj se tega.
Da pa so (bili) mnogi uspešni ljudje prav nizke rasti, so te pri zgodovini gotovo že naučili. Sreča ni odvisna od telesne višine – to te zdajle sploh ne zanima, priznaj in pot pod noge.

Srečno -
mag. Damjana Podkrajšek, dr.med.,
specialistka šolske medicine