spolnost

Vprašanja na tosemjaz.net.
miška::tsj

spolnost

ObjavaNapisal miška::tsj » 27 Okt 2001 17:24

Stara sem 23 let in do sedaj še nisem srečala fanta, ki bi se mu popolnoma predala. Strah me je, da takrat, ko bom srečala "pravega", ne bo razumel, da privlačno dekle pri 23-ih še ni bilo spolno aktivno. Nimam kakšnih verskih vzrokov ali drugačnih frustracij, le dejansko sem ves čas svoje mladosti uporabljala glavo namesto poslušala srce. Srah me je, da ne bom nikoli spoznala fanta, ki bi me bil pripravljen razumeti. Strinjam se, da je v partnerstvu spolnost zelo pomembna in želim se je. Enkrat sem bila " zelo blizu", a nisem mogla dokončat, ker sem se tisti trenutek spomnila, da imam nad sabo fanta, ki me jutri ne bo poznal. Čeprav se zalotim, da razmišljam, da bi "šla" z nekom samo tako, me v drugo stran vleče pamet in vzgoja ter srce, ki mi pravijo, da bo pravi še prišel. Dajem vtis divje ženske, ker sem vedno rada urejena,a ni tako. Čeprav sem v življenju na drugih področjih uspešna, pa mi družina pomeni vse na svetu. Vem, da če mi bo nekoč dano spoznati ljubezen, bom dobra žena in srečna mamica. Ne vem zakaj sem sploh pisala vam, a nekomu sem želela povedati kar mi leži na duši in mi ne da miru. Mogoče je med vami kakšno dekle s podobnimi izkušnjami, čeprav o tem dvomim. Pozdrave vsem skupaj- tistim z velikimi ali manjšimi težavami, največje pa tistim s strtim srčkom.
odgovor psihologa::tsj

Re: spolnost

ObjavaNapisal odgovor psihologa::tsj » 30 Okt 2001 11:56

Pozdravljena!

Mislim, da večino moških nič ne moti, če so pri ženski prvi. Prej bi dejal, da smo ponosni, če nam uspe dekle razdevičiti. Zato mislim, da ti glede tega ni potrebno
skrbeti. Če želiš biti dobra žena in mati, potem ni nič narobe, če se boš ljubezenskih spretnosti naučila od partnerja, s katerim boš želela ustvariti trajno zvezo in z njim.

Če pa želiš fante očarati s svojo posteljno spretnostjo in jih ti uvajati v spolnost, moraš imeti tudi ustrezen pogled nanjo. Iz tvojega pisanja se mi zdi, da smatraš spolnost za nekaj, kar naj pripada trajnim partnerjem in lepša njuno zvezo.
Če pa na spolnost gledamo bolj igrivo, da je torej predvsem namenjena zabavi in prijetnim doživetjem - je neobvezujoča začimba bežnim srečanjem dveh, ki si želita kratkočasja.

Po mojem mnenju se boš kmalu odločila, da si ustvariš družino, pri tem pa ti priporočam, da si naslikaš podobo želenega moža in očeta tvojih otrok. Ta podoba se najbrž v značajskih lastnostih ne bo ujemala s podobo ljubimca v tvojih erotičnih fantazijah, vendar ni to nič hudega. Mislim, da leta pri vstopu v spolnost niso pomembna, zato se s tem ne obremenjuj.

Lepo te pozdravljam!
Matej Žnuderl, univ.dipl.psih.
studentka::tsj

Re: spolnost

ObjavaNapisal studentka::tsj » 31 Okt 2001 00:24

miska, prosim te, pisi mi na:
[email protected]