ljubezen

Vprašanja na tosemjaz.net.
solzica::tsj

ljubezen

ObjavaNapisal solzica::tsj » 20 Okt 2001 11:13

Pred kratkim sem vam pisala o tem, da se nikakor ne morem sprijazniti s tem, da me je pustil fant. Svetovali ste mi, da naj čakam, saj bo čas zacelil rane. Ampak sploh ni tako.

Vse huje in huje je. Preveč boli, jaz enostavno ne morem, preprosto se mi ne da več. Najraje bi samo spala in sanjala, ker samo takrat mi ni hudo.Vsak trenutek me vleče k njemu. Edina moja svetla stran življenja je ta, da je ostal delno moj prijatelj.

Kako naj živim naprej? Ne vem več, kako naprej, ker je vse izgubilo smisel. In niti nočem in ne morem navezovati stikov z drugimi fanti, ker mi je preveč hudo, saj je spomin nanj trdnejši. Preteklo je že preveč časa jaz pa ne morem živeti naprej. Kako spet začeti znova?

Je bolje če prekinem vse stike z njim, ampak tudi tega ne morem ker potem pa bi res izgubila še zadnji košček smisla. Bojim se, da nikoli ne bom imela nikogar tako rada kakor imam sedaj rada njega. Moji dnevi so postali preveč mračni in ne vidim več izhoda proti svetlobi!!! Izgubila sem njega in z njim sebe.Težko mi je z besedami opisati, kaj čutim, ampak verjemite, če bi pogledali v moje oči, bi videli v njih samo ljubezen in trpljenje.
odgovor psihologa::tsj

Re: ljubezen

ObjavaNapisal odgovor psihologa::tsj » 22 Okt 2001 11:39

Pozdravljena!

Svojo žalost poskusi izraziti bodisi z jokom, pisanjem pesmi, slikanjem ali s kako drugo umetnostjo.

Glede časa moram reči, da začne celiti rane šele, ko se okoliščine spremenijo, za to je najpogosteje potrebnih kar nekaj let. Seveda bi lažje pozabila, če bi prekinila vse stike z njim. Vendar praviš, da bi življenje potem izgubilo smisel. Včasih sami vztrajamo v položaju trpljenja, ker se nam zdi smiseln. Morda je tudi v tvojem primeru tako.

Odgovori si, zakaj je smiselno trpeti. Morda ti bo odgovor pomagal prenašati tvoj položaj.

Lep pozdrav,
Matej Žnuderl, univ.dipl.psih.
lea::tsj

Re: ljubezen

ObjavaNapisal lea::tsj » 29 Okt 2001 16:03

¨Draga solzica!
Jaz te čisto razumem!Pozabiti,to ti lahko nekdo reče,sam če ša pa sam tega ni doživel,naj bo rajši tiho,ker ne ve kako trpiš.Jst sem na istem,mogoč še na hujšem,saj s fantom sploh nism hodla,sam občasno sva srala!jst ga pa ne morm pozabit,ker ga mam rada.Svetujem ti,da prekineš vse stike z njim,drugače,ga ne boš nikol pozabla.