starši-otroci

Vprašanja na tosemjaz.net.
ljubica::tsj

starši-otroci

ObjavaNapisal ljubica::tsj » 19 Okt 2001 17:19

Lep pozdrav!

Danes ste mi polepšali dan! Ko sem odprla vašo spletno stran in uspela prebrati nekaj tem, ki pestijo naše otroke, sem se tudi jaz vprašala, kje pa je podobna spletna stran za starše. Tudi mi imamo, ali pa mogoče samo jaz, nekaj vprašanj, na katera si ne znamo odgovoriti.

Kako se približati otroku, oz. načeti temo o spolnosti, ljubezni in se o tem odkrito pogovarjati z otrokom. Namreč, ko sem odprla to spletno stran, sva s hčerko, ki je stara 11 let skupaj raziskovali, ko pa sva prišli do teme , spolnost, pa me je gladko zavrnila, da ona tega že ne
bo brala in da je to "mutavo", noče ali pa ne zna mi odgovoriti, zakaj se nebi pogovarjali. MOram napisati, da drugače med nama ni skrivnosti, da se ne skrivava druga pred drugo in da se veliko pogovarjava.

Že vnaprej lepa hvala za vaš odgovor in lep pozdrav!
P.S.
Mogoče mi bo pa lahko kakšen najstnik odgovoril, zakaj so deklice v zadregi na to temo - spolnost, ljubezen.
odgovor psihologa::tsj

Re: starši-otroci

ObjavaNapisal odgovor psihologa::tsj » 22 Okt 2001 11:37

Lepo pozdravljena!

Otroci so v različnih obdobjih različno pripravljeni diskutirati o spolnosti. Razlike med spoloma jih zanimajo že v predšolskem obdobju (od 2 - 5 leta). Okoli 11. leta pa se pojavi močan sram, zato se z njimi ne moremo na dolgo in široko pogovarjati, pač pa jim lahko posredujemo ključne informacije kar mimogrede npr.: kako ohraniti perilo čisto ob menstruaciji. To lahko naredimo ob reklami za higienske vložke. Za pogovor o partnerstvu je v tem času še prezgodaj. Morda bi hčerka lažje poslušala mamine spomine na odnos s fanti, ko je bila stara 11 let.

Veliko uspeha in lep pozdrav!
Matej Žnuderl, univ.dipl.psih.
Andreja::tsj

Re: starši-otroci

ObjavaNapisal Andreja::tsj » 22 Okt 2001 18:34

Draga mama!

Samo tale majhen nasvet: na spletni strani med.over.net je poleg veliko drugih tudi forum Starsi starsem. Mogoce boste tam nasli kaj zase!

Sicer pa vas obcudujem, da se tako trudite s pogovorom s svojo hcerko! Zelim vama, da bi vedno ostali tako iskreni!

LP!
Andreja::tsj

Re: starši-otroci

ObjavaNapisal Andreja::tsj » 22 Okt 2001 18:38

Pozabila sem se nekaj: mogoce vas bo zanimal tudi kak drugi forum, ki je na prej omenjenem naslovu, npr. Mladi o spolnosti. Skratka, izbira je velika, upam, da boste nasli kaj zase!
ANN::tsj

Re: starši-otroci

ObjavaNapisal ANN::tsj » 01 Nov 2001 19:02

S STARŠI SE OTROCI TEŽKO POGOVARJAJO KER JIH JE PREPROSTO SRAM.