! PRVA ENKA!

Vprašanja na tosemjaz.net.
BOBEK
Objave: 1
Pridružen: 05 Okt 2019 10:56

! PRVA ENKA!

ObjavaNapisal BOBEK » 05 Okt 2019 11:00

Pozdravljeni!
Sem dijakinja 1. letnika gimnazije. V OŠ so bile vse moje ocene odlične, sedaj pa se mi zdi kot da ničesar več ne znam in ne razumem. Moja druga ocena je bila 1 pri fiziki. To je moja prva. Razmišljam o prepisu ampak res nevem kaj naj. Prosim za vaše mnenje. Lp Bobek
Melibeli

Re: ! PRVA ENKA!

ObjavaNapisal Melibeli » 07 Okt 2019 12:21

Pri meni je bilo enako.
V os sem bila odlicna, v srednji je bila prva ocena 3 pa sem se ucila kot nora.
Potem sem dobila 3 negativne, pri enem predmetu iz cveka se trikrat na cvek. Veliko sosolcev je 1.letnik imelo popravce. V drugem letniku je lazje, ampak se vedno se moras sprijazniti da cetudi se veliki ucis ne bo vedno 5.
Npr za en predmet sem se ucila 14 dni za 2! Dobila sem odpor do sole in padla v depresijo. Scasoma se sprijaznis da v sluzbi stejejo izkusnje in ne ocene v soli. Naredis da gres pac naprej pa ce je 4 al pa 2.
Tudi jaz sem se hotla prepisat ampak je povsod enako. Ucenje balasta ki ga ne potrebujes sploh ce je ucitelj zahteven ker vidi samo svoj predmet. Manj zahtevne so npr trgovska, gostinska, turisticna, slascicarska ampak tudi tam ce ne delas, ne naredis.
Mikimik

Re: ! PRVA ENKA!

ObjavaNapisal Mikimik » 14 Okt 2019 22:39

Živjo,
Gimnazija je res težka, to je normalno da padeš iz 5 na cveke. Fora je ubistvu samo to, da se mores učit sproti. Ko prides domov ponoviš vse kar ste delal v šoli in kar mate naslednji dan spet vse ponoviš...