strah

Vprašanja na tosemjaz.net.
d+avmot+vm in čustva
Objave: 1
Pridružen: 30 Nov 2018 16:18

strah

ObjavaNapisal d+avmot+vm in čustva » 10 Avg 2019 14:08

Živjo!
Sem zelo sramežljiva.27 junija letos sem soseda prosila nekaj v zvezi z zdravstvom ker tudi sam dela v ZD.In ker veliko lažje napišem kot pa se pogovarjam o tem sem tudi njega prosila pisno preko FB-ja. Ko je odpisal pa je napisal naj pridem k njemu.V trenutku so se mi vlile solze.Večkrat pride k nam na obisk in vedno še preden pride na naše dvorišče si stečem po robček da ne bi jokala pred njim.Vedno ko pomislim nanj mi začnejo po licu drseti solze.Nisem še uspela priti k njemu.
Na nek način se ga bojim.Nimam pa razloga zakaj bi se ga morala bati.Poleg tega pa mislim da je najboljši sosed na svetu.Že skoraj dva meseca se trudim premagati strah.Pa ne gre.Vsak dan znova padam.Res upam da mi boste lahko kako pomagali.Ker ne vem več kako naprej.
P.S Odgovor bi potrebovala do konca tega tedna.
Že vnaprej hvala.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: strah

Uredništvo » 13 Avg 2019 13:08

Ogovor svetovalke
_______________

Pozdravljena!

Najprej hvala za tvoje vprašanje in da si nam zaupala tvoj problem. Iskanje pomoči je odraz moči in poguma človeka, da se je pripravljen soočiti s svojimi težavami in jih rešiti. Vsega ne moremo vedno rešiti sami, za to je prav, da se v takih trenutkih obrnemo na sočloveka in ga prosimo za pomoč, tako kot si to storila ti.

Na tvoje vprašanje ti v tem trenutku zelo težko konkretno odgovorim, ker manjka velik del zgodbe. Da bi ti lahko bolje pomagala, bi potrebovala nekaj več informacij. Najprej bi te prosila, če lahko malo več poveš o tem, kaj je tisto, za kar bi rekla, da je v tej situaciji tvoj glavni problem.

V vprašanju nisi nič napisala o tem, koliko si stara ti in koliko je star tvoj sosed. Ali morda sosed v tebi sproža še kakšna druga čustva razen strahu? Napisala si tudi, da si mnenja, da je najboljši sosed na svetu. Ali lahko malo več poveš o tem, zakaj tako misliš oz. kaj je tisto, kar ga dela najboljšega soseda v tvojih očeh?

Glede na opisano situacijo in čustva, ki ga trenutno doživljaš ob sosedu, ti priporočam, da ti sosed na tvoje vprašanje odgovori, ko pride na obisk k vam domov in ko bo zraven še nekdo drug. Če je stvar zaupna in ne želiš, da bi vedel še kdo drug, ga prosi, naj ti napiše pisno. Odsvetujem pa ti, da bi sedaj, ko si glede čustev do soseda še precej negotova, k njemu hodila sama.

Želim ti vse dobro in upam, da se nam še oglasiš, da bomo poskušali še naprej skupaj reševati tvoj problem.

Lep pozdrav,
Sara Seršen, študentka psihologije