Starsi

Vprašanja na tosemjaz.net.
i lost myself

Starsi

ObjavaNapisal i lost myself » 10 Avg 2019 10:40

Zdravo stara sem 12 let in rada bi vaso pomoc ker tega doma vec nebon prenasala. Moji starsi se njso nikoli kregali zelo mocno samo par dni nazaj sta se hudo skregala in se ignorirata drug drugega sinfleta ne spita skupaj in najhujse od vsega se je da za to krivita mene in mojega eno lwto starejsega brata. Vse morava opraviti potem se pa prvo eden in potem drug zdirata da ni dobro in zalita in vedno me spravita v jok. Ce jima povem da tokrat tega nebom delala da naj nehata vse namene dajat da moram vse postoriti me opet zmerjata da sem lena se obupno obnasam bla bla bla. Zdaj mi je pa ze vsega dovolj rada bi ju nadrla da naj nehata vse na naju dajat rada bi samo me je strah ker ce bom kar koli takega naredila vem da ali mi bosta vzela telefon ali nekaj in bom kaznovana brez udarca pa tudi dvomim da bi slo mimo. Enostavno mi ne pustita do svojega zivljenja tude ko nista bila skregana vedno moreta za vse znati vedno mi govorita kako grozna oseba sem in kaj sploh iscem na tem svetu ampak nevesta kako hudo je bilo z mano. Pred pol leta nisem vec zdrzala in sem se rezala bila sem cisto na tleh in kmalu je bff opazila da se rezem ker sem po pomoti tako pokazala roko to je bilo v soli pri malici in pac mi je rekla naj se vzamwm v roke in neham zdaj za par mescov kasnejw mi je nwkako uspelo ampak starsi nikoli niso bili razumwvajoci do mene in dvomim da kdaj bodo. Pa zdaj je se bilo z eno drugo bff sve bili vec let bff in zdaj me je blokurala zato ker ona se je igrala s custvi mojega besteka in sem ji rekla naj se ze enkrat odloci ce hoce njega ali nice in me potwm tako samo blokurala in ja grozno je ker zdaj vidim da je fake
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Starsi

Uredništvo » 13 Avg 2019 10:30

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena!

Žal mi je za tvojo situacijo doma, verjamem, da ti trenutno res ni lahko, niti tvojim staršev in bratu. Za partnerske težave starši ne bi smeli nikoli kriviti otrok in upam, da veš da nista vidva kriva. Rezanje ne reši tvoje bolečine in slabega počutja, na dolgi rok ti le škoduje. Zato te lepo prosim, da ne škodiš sama sebi. Kričanje vsekakor ne sodi v zdrave družinske, odnose sploh pa ne udarci.

Ampak takšna situacija ti je nevzdržna praviš, zato se pokusi na lep, miren način pogovoriti z njima. Dobro bi bilo, da je zraven tudi brat. Kako pa se sicer razumeš z bratom? Ti je v oporo? Poskusita skupaj nekako doseči, da vaju starša zares poslušata. Brez odkritega pogovora boste težko nadaljevali v boljši smeri, ki pa si jo vsi skupaj kot družina definitivno zaslužite.

Glede tvoje prijateljice - prav si naredila, da si se postavila za prijatelja. Nič nisi storila narobe, če je ona to vzela za slabo, je to njen problem. Zagotovo imaš še druge prijateljice, čas in pozornost raje posveti njim.

Upam, da se situacija doma izboljša, sicer pa se še oglasi.
Tina Rzeničnik Uršič, mag. psihologije