NASILJE

Vprašanja na tosemjaz.net.
jssmzalustna

NASILJE

ObjavaNapisal jssmzalustna » 08 Avg 2019 16:16

Moja mami je čudna. Šla je v lj. rekla sem ji naj mi tam ne kupuje oblačil (ker gre vedno v trgovino ki jo sovražim) ampak je vseeno šla in mi kupila dve grozno grdi majci.
Preden sem šla k prijatelici je rekla naj jo oblečem ampak jo nisem zato sva se skregali. Nato sem jo oblekla in mi je rekla naj telefon pustim doma ampak sem rekla da ga ne bom zato je rekla da če ga ne bom mi bo vzela še kaj. Jaz pa sem rekla kaj šolo? Rekla je da me bo poslala nekam za dva tedna. Jaz pa sem rekla da se bom ubila. Nato me je pretepla. Zdaj pišem to se jokam in ne čutim obraza
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: NASILJE

Uredništvo » 13 Avg 2019 10:27

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena.

Kar opisuješ ima znake kaznivega dejanja. Več kot očitno je, da tvoja mami ne zna pravilno vzgojno ravnati.

Potrebuješ le pogum, da se razkriješ in zaupaš nekomu, ki ti bo pomagal. Predlagam ti, da odideš na Center za socialno delo ali k svoji osebni zdravnici.

Možnost imaš tudi, da se umakneš v krizni center za mlade za ta čas, ki bo potreben za mamino sprejetje odgovornosti za nasilje in spremembe v njenem ravnanju.

Kaj boš izbrala? Boš zmogla?

Spremembe so možne, če jim pustimo, da se zgodijo.

Polona Kuzman, univ.dipl.sociologinja in varstvoslovka
avanixg12345

Re: NASILJE

ObjavaNapisal avanixg12345 » 19 Avg 2019 00:24

Mislim da ni bilo kaznjivo dejanje in da sem zaradi jeze pretiravala. 5x krat me je udarila po glavi in ni se poznalo samo jezna in žalostna sem bila. Poklicala sem prijatelico in me je potolažila. Vseeno hvala ampak mislim da ne bo potrebno ker me ima rada (vsaj upam)
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: NASILJE

Uredništvo » 28 Avg 2019 08:22

Odgovor svetovalke
________________

Pozdravljena.

Četudi bi z opisom pretiravala, te mama ne bi smela udariti po glavi niti enkrat.To je nasilje. Ne dopuščaj ga.

Verjamem pa v to, da te ima rada. Vsak starš oz. vsaj večina ima neizmerno rada svoje otroke, le v vzgojnih vedenjih niso vešči in delajo tudi kazniva dejanja. A to se vse da odučiti/spremeniti.

Lep pozdrav,
Polona Kuzman, univ. dipl. sociologinja in varstvoslovka