Obupana

Vprašanja na tosemjaz.net.
Nepoznas

Obupana

ObjavaNapisal Nepoznas » 13 Apr 2019 18:27

Zdravo.
Okej.. ubistvu sploh nevem kje naj zacnem. stara sem 14 let. Nisem srečna. Obremenjujem se z vsem. Imela sem fanta okrog 8 mesecev 1x sva sla umes narazen velikokrat me je prizadev,prevaral,lagal ampak sem ga imela tako rada da sem mu oprostila vse dokler me ni pustiv umes sma se se 1x videla. Pac uglaunem skupaj nisva od konca januarja. Mislila sem da sem ga ze prebolela in ja. Amapk zdaj ga kar naenkrat zelo pogresam, vse me spominja nanj in imam obcutek da nisem bila dovolj dobra zanj. Skos mislim da me nihce ne Mara da me nima noben iskreno rad. Ko sem v soli mi gre vse na zivce, zadnje Case mi gre na zivce moja najboljsa prijateljica ker je tako boljsa od mene. Sovrazim se ker vse kar naredim je narobe zgledam obupno. Nesamozavestna sem zaradi svoje visine ker sem visoka le 153 cm in sem debela. Moja postava mi res ni vsec mam okrog 47 kg kar je za mojo visino prevec in se mi vse vidi. Imam ogromno ceulita. Pac hocem povedat da nism dovol dobra kot oseba in se hocem spremeniti. Vsakic ko se pogledam v ogledalo zacnem jokati, res se sovrazim. Nevem ka naj storim ker prvo sem mislila da imam Samo obdobje da mi gre vse na zivce,da se ne naspim, da se ne morem skoncentrirati, da mislim na fanta ampak sem tako obupana da sem ves cas zaprta v sobi in jokam. Prosim za pomoc
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Obupana

Uredništvo » 15 Apr 2019 11:58

Odgovor svetovalke
________________

Lepo pozdravljena.

Hvala za tvoje sporočilo in deljenje bolečih občutkov z nami.

Mislim, da je normalno, da si nekaj mesecev po prekinitvi zveze še vedno žalostna in da ga še nisi prebolela, sploh če si ga imela zelo rada. Predlagam, da si vzameš čas in se ne obsojaš zato, ker še vedno misliš nanj.
Menim, da si začela negativno gledati nase od takrat, ko te je fant zapustil, tako da v bistvu gre za neko obdobje / fazo, ko ga prebolevaš in hkrati sebe kriviš, da je odšel. Omenila si, da te je prizadel, prevaral, ti lagal, pa se zdaj kljub temu počutis manj vredna in kriviš sebe, ker misliš, da nisi dovolj dobra, lepa, postavna. Misliš, da je to kako izgledaš razlog, da te je pustil, ampak verjemi, da ni. Ljudje, ki varajo in lažejo, počnejo to zaradi svojega karakterja, ne pa zato, ker je druga oseba lepa, manj lepa, suha ali ima celulit. Njegovo obnašanje nima veze s tabo, ampak le z njim in njegovimi vrednotami, ki so drugačne od tvojih.

Menim, da ti gre vse na živce, ker te še vedno boli izguba in ker si nesrečna. Ko smo žalostni in nesrečni, nas marsikaj zmoti, saj gledamo na svet skozi negativna in temna očala. Predlagam, da se začneš posvečati sebi. Si še zelo mlada in vse je še pred tabo, tudi fantje, ki te bodo imeli radi. Predlagam, da ne nehaš verjeti v ljubezen zaradi ene slabe izkušnje, ampak si daj priložnost in zaživi znova. Počni stvari, ki te veselijo, druži se z ljudmi, ki te imajo radi, veliko se smej... Tako boš pozornost obrnila k pozitivnim stvarem in boš na svet začela gledati drugače. Zavedaj se, da primerjanje z drugimi škodi in se poslabša neprijetne občutke. Vedno bomo naleteli na ljudi, ki so boljši od nas, a nič za to. Samo od nas je odvisno, kako se bomo počutili v svoji koži in ali bomo na druge gledali z zavistjo ali pa jim privoščili, da jim gre dobro.

Vzemi si čas zase, čas, da preboliš nekoga, ki ni bil pravi zate, in poskusi na vse skupaj pogledati s pozitivne strani - da je sreča, da nisi več z nekom, ki vara in laže.

Srečno še naprej!
Marjetka Gojkošek, mag. psihologije