Nespečnost 2del

Vprašanja na tosemjaz.net.
ubbnn

Nespečnost 2del

ObjavaNapisal ubbnn » 13 Apr 2019 04:25

Videl sem že podobno temo o nespečnosti a pišem ker imam še hujše težave s tem. Kot vse skupaj se je začelo s srednjo šolo ko vsak dan nekdo nekaj hoče od tebe, od takrat spim vse manj najprej sem bil do 1:00 zjutraj potem 2:00... sedaj pa niti ne spim več ponoči, oz. spim takrat ko ko sem popolnoma izčrpan, ponavadi ko pridem iz šole ali čez 2 neprespana dneva. Velikokrat zaspim tudi pri pouku na avtobusu ali če stojim na mestu in ni nobenega hrupa mi včasih telo enostavno odpove, preden padem skupaj in se odzovem je občutek tak kot bi me nekdo na smrt prestrašil. Potem ko me zmanjka pa spim tako da, če me je kdo zbudil in nekaj govoril z mano, sem celo hodil, se pa tega nič ne spomnim, zaradi tega sem tudi zmeden, ker ko zaspim ne da bi hotel ne vem kaj se dogaja ko se zbudim in dobim neke vrste napad panike ker ne vem kaj sem delal prej in kaj moram še narediti, nato vidim še čas ki sem ga prespal in da ne bom uspel vsega.
Mogoče ima tudi kaj pri tem moja introvertiranost ker rabim biti nekaj časa sam, in mogoče je krivo to da najdem mir le ponoči.
Niso mi všeč niti podočnjaki ki jih moram prekrivati z tem make-up-om ali pudrom da ne hodim kot mrtvec.
Vse kar bi rad je le da bi se lahko vsak dan naspal kot včasih, imel dovolj časa za šolo in če bi se dalo še zase.
Sem kot robot, rutina, ko zmanjka energije me ni, spet rutina,...
Mi lahko kdo pomaga razen zaposlenih na šoli ki jim je verjetno vseeno. nisem si mislil da bom rabil pomoč za to.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Nespečnost 2del

Uredništvo » 15 Apr 2019 13:30

Odgovor svetovalke
_________________

Tvoje težave so hude in jih takole žal ne bova rešila. Obvezno pojdi k svojemu zdravniku. Lahko ti bo predpisal začasna zdravila, se pogovoril, kako in kaj lahko še sam narediš, morda te bo poslal v laboratorij za motnje spanja. Vsekakor ne čakaj.

Lep pozdrav,
Anita Jagrič Friškovec, dr.med.,
specialistka šolske in urgentne medicine