Zveza

Vprašanja na tosemjaz.net.
Stasa111

Zveza

ObjavaNapisal Stasa111 » 10 Apr 2019 16:30

Zdravo!
Stara sem 17let in sem se zaljubila v sošolca in prav tako on v mene. Zgodilo se je zelo na hitro ampak imama se zelo rada. Strah me je, da se me bo navelical, saj se je tudi svoje bivse. Kaj naj naredim? Ostanem z njim skupaj ali je bolse da koncam? Vem da me ima rad ampak me je zelo strah tega da se bo me navelical in potem ga bom mogla gledat se do konca sole. Zelo zelim da nama uspe ampak kaj ce pa nena? Trpela bom, ker zaj mam velike upe
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Zveza

Uredništvo » 14 Apr 2019 21:36

Odgovor svetovalke
_________________

Draga Stasa111,

napisala si, da sta s sošolcem s katerim se imata zelo rada, pred kratkim postala par. Strah te je, da se te bo fant naveličal in prekinil zvezo, ker bi te to zelo prizadelo.

Iz opisanega lahko razumem, da ti fant veliko pomeni, zato občutki strahu in negotovosti niso nič nenavadnega. Vendar ti svetujem, da se teh občutkov skušaš znebiti, saj te v zvezi lahko ovirajo. Dobra zveza temelji na ljubezni, spoštovanju, sprejemanju, komunikaciji, predvsem pa na medsebojnem zaupanju. V novo zvezo je potrebno stopiti s prepričanjem, da bo le ta lepa in uspešna. Nato pa iz dneva v dan graditi.

Vsaka zveza je drugačna, zato je nima smisla primerjati s prejšnjimi ali z zvezami, ki jih imajo ljudje okrog nas. Omenila si, da se je tvoj fant prejšnje punce naveličal. Za to je možnih ogromno dejavnikov. Zagotovo pa ni smiselno vajine zveze začeti s prepričanjem, da se bo to zgodilo tudi tebi. Poskusi se prepustiti in uživati to začetno obdobje zaljubljenosti, ki je čudovito. Če pa boš za kakšno stvar negotova in ti ne bo dala miru, ti svetujem, da se pogovoriš s prijateljico. Prijatelji nas dobro poznajo in vedo, kaj v določenih situacijah potrebujemo. V primeru, da boš glede določenih stvari še vedno v skrbeh, ti predlagam, da se s fantom iskreno pogovorita o tem, kaj te muči. Pomembno je, da si prisluhneta, tudi svojim dvomom in strahovom. Nato pa s skupnimi močmi najdeta pot, ki bo najboljša za oba.

Iz opisa lahko razberem, da sta si s fantom všeč, zato ti svetujem, da zvezi daš priložnost. V življenju si moramo kdaj tudi upati in tvegati, če želimo doseči naš cilj. Bodi pozitivna, nasmejana in samozavestna, to je fantom všeč. Predvsem pa bodi to kar si in zaupaj vase!

Želim ti veliko sreče v ljubezni,
Živa Krivec, dipl. biopsihologinja (un)