Konj in kobila

Vprašanja na tosemjaz.net.
Konj in kobila

Konj in kobila

ObjavaNapisal Konj in kobila » 30 Mar 2019 19:15

Zdravo ja pac vceraj mi je fan zvecer rekel da dobijo konja in ker majo doma kobilo da bojo ju skup spustili in ker hocejo dobiti malega konja in je rekel mi fant da mora iti ker je konj prisel danes sem pa videla da je njegov brat objavkl na snapchat kako konj naskakuje kobilo in torej to pomeni da so oni to gledali? Meni je neprijetno ce ko sem gledala ta video mi je malo blo neprijetno ker nocem da moj fant vidi to ker kaj pa ce je kobilo bolelo to, mislite da tudi kobila izgubi nedolžnost? Jaz se počutim ponizano ker upam da me razumete pac 'more mu pustiti da jo naskoci ane..' in meni to ni prijetno ker punce nismo zato da se nas samo naskoci in zaj se jaz pocutim ponizano nocem da misli on tako ce je zdaj to videl.. Mi prosim poveste ce kobilo tudi prvic boli ko jo konj naskoci.. Počutim se neprijetno ker njegov brat je to vzel kot hec pac kot ironija... Prosimravim nasvet pa ne si mislit da sm nora.. Hvala ce boste odgovorili..
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Konj in kobila

Uredništvo » 02 Apr 2019 14:54

Odgovor svetovalke
________________

Drago dekle,

najprej - absolutno nisi "nora". Dejanje tvojega fanta in njegovega brata te je prizadelo, njuno izražanje si vzela na nek način osebno. Kot dekle imaš povsem drugačen pogled na situacijo. Njima se je to zdel "štos, hec, nič posebnega", ti dojemaš celotno situacijo povsem nasprotno. Verjetno si dobila občutek, da njun odnos do živali odraža tudi njun odnos do žensk. In ker sta ravnala v tvojih očeh nespoštljivo in žaljivo, si se ustrašila, da bo tvoj fant tudi do tebe v prihodnosti zavzel žaljiv in nespoštljiv odnos.

Toliko lahko razberem iz tvojega spisa, predlagam pa ti, da iskreno, odkrito in jasno poveš fantu svoje občutke ob vsej tej situaciji. Ne ustraši se, če bo debelo gledal in te ne bo razumel. Morebiti res na prvo žogo ne bo dojel kaj mu želiš sporočiti, a menim, da je pomembno, da mu predstaviš svoj pogled na situacijo. Najverjetneje se ne zaveda, da je njegov odnos bil neprimeren. Zato je tako pomembno, da sliši tebe, ki si povsem drugače videla celotno dogajanje. Morebiti mu odpre oči. Predvsem pa naj bo zate to ena velika pozitivna izkušnja, da vedno zaupaš svojemu šestemu občutku, ki ti pravi, da ti ob določeni situaciji ni prijetno. Bravo, da si to prepoznala, da si to napisala in da si svoj čut poslušala. S tem, ko zaupaš vase si na pravi poti.

Vse dobro ti želim,
Ines Vugrinec, mag.zakonskih in družinskih študij
Anonimna7

Re: Konj in kobila

ObjavaNapisal Anonimna7 » 13 Apr 2019 21:04

Hej!
Razumem, da ti situacija ni bila prijetna. Vemdar pa kobilo to ne boli. Kobile ne pustijo naskoka zrebcu, ce niso pripravljene. Pri zivalih je drugace kot pri nas. Pri nas v odnos vpletamo custva. Zivali pa to pocnejo samo zaradi potomcev. Ce se ukvarjas z rejo zivali (katerih koli) si pri naskokih vedno zraven da lahko nadzorujes situacijo in resis ce pride do zapletov. Da so gledali je popolnoma normalno, kobila pa ni trpela. Upam, da sem te vsaj malo pomirila. Ce imas se kaksno vprasanje me lahko vprasas, saj hodim na veterinarsko solo in se tudi ukvarjam s konji, tako da ti znam na to temo veliko razloziti.