ljubezen

Vprašanja na tosemjaz.net.
nekjenekdo

ljubezen

ObjavaNapisal nekjenekdo » 12 Mar 2019 18:57

hej jaz rabim nasvet. ze dolgo casa se pogovarjam s svojo simpatijo po družabnih omrezjih (snapchat,instagram,...) povedal mi je da sem tudi jaz vsec njemu. v soli se pozdraviva, a nikoli ne govoriva v živo. enkrat me je pospremil domov in takrat sva prvic govorila kaj vec kot smo zivjo in adijo. ko sva se pogovarjala po telefonu je pogovor vedno lepo stekel in nikoli se mi ni zdelo da bi bilo neprijetno. tudi ko sva govorila v zivo je bil pogovor zanimiv in rada govorim s njim. skrbi pa me da se iz najine zaljubljenosti nikoli ne bo razvilo kaj vec. vem da ga imam rada. ubistvu ga imam zelo rada in že njegov nasmeh mi polepsa dan. strah pa me je da se na koncu ne bo izslo in bova oba prizadeta. po drugi strani pa bi rada naredila korak naprej mu mogoce predlagala da greva skupaj vn ali pa da se pokliceva po telefonu, se pogovarjava v soli. a me je strah da nebom vedla kako se obnasat in podobno. kaj naj storim? naj naredim korak ali pustim casu cas in mogoce bova enostavno pozabila drug na drugega
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: ljubezen

Uredništvo » 13 Mar 2019 19:06

Odgovor svetovalke
_________________

Draga nekjenekdo.

Napisala si, da ti je všeč fant, s katerim se že dlje časa pogovarjata. Imaš ga rada in že njegov nasmeh ti polepša dan. Fant ti je tudi sam povedal, da si mu všeč in te enkrat celo pospremil domov. Želiš si, da bi se med vama razvilo kaj več, a te je strah narediti korak naprej.

Razumem tvojo stisko in glede na to, da si jasno opisala koliko ti fant pomeni, občutki strahu niso nič nenavadnega. Kljub temu ti svetujem, da se strahu poskušaš znebiti, saj te samo zadržuje in ovira. V današnjih časih tudi dekleta velikokrat dajo pobudo ali naredijo prvi korak. Mogoče se pa tudi on sprašuje iste stvari kot ti in potrebuje le še kakšen namig s tvoje strani, da si želiš poglobiti vajin odnos. Pogovarjati se preko socialnih omrežji je veliko lažje, kot pa vstopiti v osebni kontakt in se pogovarjati iz oči v oči. Zato ne obupaj prehitro. Za začetek bo dovolj, če se bosta kaj več pogovarjala tudi v živo. Na primer v šoli - kot si že sama odlično predlagala. Če želiš, mu lahko tudi namigneš, da ti je bilo zelo všeč, ko te je pospremil domov. Potem pa boš videla, kako se bodo stvari odvile. Ko enkrat pogovor steče, se najde tisoč in ena tema, o kateri se lahko govori. Glede tvojega obnašanja pa - bodi kar si. Saj ti je fant že z besedami in dejanji pokazal, da si mu taka všeč. Zato ni nobene potrebe, da bi to spreminjala ali poskušala biti nekaj kar nisi. Zaupaj vase!

Veš, "pustiti času čas" in samo čakati, kaj se bo zgodilo, v večini primerov ni dobra izbira. Na tak način zelo zmanjšaš možnosti, da se bo zgodilo tisto, kar si želiš. To velja na splošno za življenje in ne samo za situacijo, v kateri si trenutno. Veliko bolje je, da si v življenju aktivna in sama delaš korake proti cilju, ki si ga želiš doseči. Tako tudi v primeru, ko ti ne uspe veš, da si naredila vse kar je bilo v tvoji moči. Prepričana sem, da je pred tabo še veliko lepega.

Srečno!
Maja Kodele, mag. psihologije