kako naj shujšam

Vprašanja na tosemjaz.net.
debelajska

kako naj shujšam

ObjavaNapisal debelajska » 10 Mar 2019 10:30

Prvo kot prvo me starši žalijo kako sem gnila, in debela-rada bi shujšala imate kakšen nasvet kakšno dieto naj izberem saj sem že iskala po internetu ampak nič ne najdem,PROOSIM POMAGAJTE MI
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: kako naj shujšam

Uredništvo » 12 Mar 2019 12:12

Odgovor svetovalke
__________________

Lepo pozdravljeno drago dekle!

Ni mi vseeno, ko preberem besedi »gnila« in »debela«, saj sem prepričana, da temu ni tako. Kljub temu lahko razumem, kako te besede vplivajo nate, na tvoje počutje ter samopodobo. Predvsem bi želela, da najprej razmisliš o pogovoru s starši – razmisli, kako bi bilo, če bi jima zaupala svoja čustva in občutke? Predpostavljam, da si ob njunih besedah močno razočarana in prizadeta.

V kolikor želiš oblikovati svoje telo, te spodbujam, da to narediš na zdrav način ter postopoma. To je namreč zelo pomembno za tvoje počutje, zdravje in telo. Diete na internetu so lahko zavajajoče, zato bodi pri tem zelo previdna. V pomoč pri oblikovanju zdravega življenjskega sloga ti je lahko tudi osebni/a zdravnik/ca.

Ker o tvojem načinu prehranjevanja in telesni aktivnosti vem premalo, ti tudi težje svetujem. Vsekakor je za zdravje in počutje pomembna uravnotežena, raznovrstna prehrana, z manj vnosa sladke ter mastne hrane (še posebej sladkih pijač). Ob tem je zelo pomembna tudi redna telesna aktivnost. Razmisli kakšen način telesne aktivnosti najbolj ustreza tebi in to vpelji v svoj vsak dan (npr. hoja, tek, plavanje, kolesarjenje, itd.).

Za konec te spodbujam še, da razmisliš o svojih pozitivnih lastnostih in področjih – kaj je tisto, pri čemer si uspešna in na katere svoje lastnosti si ponosna? Vabim te, da jih zapišeš na list papirja in vsak dan posebej dopišeš še vsaj eno.

Prepričana sem, da imaš kar nekaj pozitivnih lastnosti ter področij in prav je, da postaneš pozorna tudi nanje.

Verjamem vate in vabljena, da se nam še javiš!
Urška Mlinar, mag. psihologije