Varanje

Vprašanja na tosemjaz.net.
zalazali141

Varanje

ObjavaNapisal zalazali141 » 09 Feb 2019 23:09

Živjo....
Mam problem in bi bila zelo hvalezna za kakšen nasvet....

Torej imam fanta (imenujmo ga Žak) in ga imam rees res rada. Imam pa tudi zelo dobrega prijatelja, ki je bil moj bivši fant(imenujmo ga Tim), ki je orav tako prijatelj z Žakom. Ta teden sem izvedela, da je Tim še vedno zaljubljen vame (od najine zveze je minilo eno leto, z Žakom pa sva skupaj 5 mesecev). Nisem si mislila, da bo to kaj spremenilo, ampak je. Nekako se zmeraj zaljubim v tistega, ki je zaljubljen vame?? Danes sva šla z Timom ven in sva se poljubila.... Počutim se obupno in nisem prepričana, kaj naj naredim s to situacijo. Več čustev gojim do Žaka ampak mi je všeč tudi preživljanje časa z Timom, prav tako poljub :(

Kakšen nasvet za to situacijo bi mi pomenil ogromno, hvala vam.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Varanje

Uredništvo » 14 Feb 2019 17:57

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena,

če prav razumem si s Timom imela lep odnos leto nazaj in z njim si zdaj prijateljica. Ustvarila pa si si nov odnos z Žakom do katerega gojiš močna čustva. Odkar si izvedela, da Tim do tebe še vedno goji čustva si se zmedla in nisi prepričana s kom bi raje bila. Tako rečeno si obstala v ljubezenskem trikotniku.

Možno je, da Tima nisi popolnoma pozabila in te sila vleče nazaj k njemu, predvsem zdaj ker veš da si mu še vedno všeč. Možno je tudi, da te k njemu vleče samo zato ker ti daje pozornost in naklonjenost - torej do njega ne čutiš pravih ljubezenskih čustev. Možno je tudi, da je Tim nedolgo nazaj spoznal kaj je izgubil in zato želi to nazaj. Lahko pa da vaju oba s Timom sama 'prepovedana' situacija privlači v ta dejanja. Kaj točno se tu dogaja boš najbolje vedela sama, ko to odkriješ. Žak na drugi strani pa je fant s katerim sta oblikovala romantičen odnos nedolgo nazaj in do katerega praviš čutiš več čustev. Škoda bi bilo, da odnos (če je brez težav) zapustiš zaradi naklonjenosti bivšega fanta. Glede na to, da si se odločila ustvariti odnos z Žakom.
Narobe pa je, da z dano situacijo nadaljuješ. Varanje nikoli ne prinese dobrih rezultatov, ljudje zaradi strahu ali sebičnosti tako prizadenejo osebo, ki si to ni zaslužila. Najbolje je, da dobro premisliš glede svojih čustev, v mislih si predstavljaš kako bi bilo s Timom in kako je z Žakom, kaj si sama želiš od odnosa s fantom in se nato odločiš. Dlje kot boš čakala z odločitvijo težje bo, vmes pa lahko narediš več nepotrebnih dejanj, ki jih lahko kasneje obžaluješ.

Želim ti vse dobro!

Urška Koštomaj, dipl. psih. (UN)
Urška Koštomaj, dipl. psihologinja (un)