Spolno nadlegovanje

Vprašanja na tosemjaz.net.
Tinkara K

Spolno nadlegovanje

ObjavaNapisal Tinkara K » 09 Feb 2019 22:57

Lep pozdrav, prosim da objavite samo odgovor.
Pišem vam v upanju, da bi mi lahko vsaj malo pomagali. Zadeva verjetno ni tako huda kot jo vidim jaz, pa vendar..
Zgodilo se je to, da sem včeraj šla na zmenek z nekim fantom, ki sem ga spoznala preko facebooka. Na začetku me je sicer bilo zelo strah, kakšen bo(po karakterju), če se bova ujela ali ne.. no in se dobiva. In prvi vtis mi je bil še kar všeč. Sva se kar ujela v pogovoru, ni se zdel nesramen. Ima svoje sanje, cilje za prihodnost, kar mi je bilo zelo všeč. Na kar je on šel plačati najino pijačo in ko sva odhajala iz gostilne, me je kar naenkrat objel in začel prijemati za zadnjico.. seveda sem mu povedala, da mi to ni všeč, pa je reko da to ni nič takšnega. Nakar me je začel strastno poljubljati, prijemati vsepovsod, hotel mi je odpret plašč.. naj še povem to, da nisva bila nikjer na samem, skoraj v centru mesta sva bila.. najhuje je bilo to, da ko sem ga hotela odrinat vstran, ga sploh nisem mogla ker je bil premočan. Zelo grozno se mi je spominjat na te dogodke... no potem sem pa temu fantu rekla, da se mi mudi na avtobus, da pač moram iti. In je seveda prišel z mano.. in potem sem se jaz odpeljala proti domu, on je pa tudi odšel domov.. hvalabogu.. seveda na avtobusu sem se razjokala in poklicala to eno prijateljico, ki ji zaupam in sem ji povedala kaj se mi je zgodilo, vendar ne čisto vsega(ker se gnusim sama sebi), ta je pa rekla da to ni nič takšnega..
No kakorkoli tega ne morem pozabiti.. ponoči ne morem spati, ker samo o tem razmišljam, skregala sem se z družino, ker sem zelo razdražljiva.. včasih kar sredi dneva dobim priblisk in se spomnim tega..
No, naj še omenim to, da on je star 18 in jaz 17.
Kaj pa vi menite? Res pretiravam? Kajti mene je to res pretreslo.. nisem še imela spolnih odnosov, ampak poljubljala sem se pa že. In do zdaj mi je bilo vedno vredu.. ampak od zdaj naprej pa mi je grozno razmišljati o fantih, sploh nikoli več ne želim imeti fanta. Odločila sem se, da bom samska.

Upam, da se znajdete kaj iz tega zapisa, ker je kar obširen in ker sem zelo zmedena, pišem tudi tako.. prosim vas da mi pomagate, karkoli da ne bi več razmišljala na to. Naj še povem to, da prijavljat ga ne mislim, ker se ne mislim več spominjat te zgodbe in z tem fantom sem zaključila in ga nikoli več nebom videla. Tudi staršem tega ne bi zaupala, ker moj ati bi verjetno ga celo poiskal ali pa bi želel, da ga prijavim policiji, tega pa ne mislim delat.
Prosim za pomoč.

Najlepša hvala, že to, da bo kdo prebral mojo zgodbo, mi dosti pomeni.
Tinkara
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Spolno nadlegovanje

Uredništvo » 12 Feb 2019 08:56

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena.

Delati zaključke v smislu, da boš sama, bi bilo nesmiselno. Pomembno je, da iz te izkušnje daš pomen temu, v čemer si šibka. Postaviti se zase, dovoliti v spoznavanju s fanti le-to, kar je zate prijetno in za tisti trenutek sprejemljivo. Dobro bi bilo, če bi se zaupala vsaj mami, saj boš s tem razumljena in sprejeta v tvojem najbližnjem krogu - družini, ki pa je izrednega pomena za oblikovanje vseh odnosov izven tega. Ne minimaliziraj te negativne izkušnje, ki te opozarja in uči kako ravnati s seboj naprej. Boš zmogla o tem govoriti z mami? Pomembno je!

Lep pozdrav,
Polona Kuzman, univ. dipl. sociologinja in varstvoslovka