Hočem gej prijatelja

Vprašanja na tosemjaz.net.
Najprijateljica

Hočem gej prijatelja

ObjavaNapisal Najprijateljica » 19 Jan 2019 22:13

Hei hei!
Ze vse zivljenje imam prijateljice katere me vedno znova in znova prizadanejo. Od nekdaj pa si zelim gej najboljsega prijatelja (sedej 19+, da sva na pribljizno istih let) Ne vem kje bi ga nasla zato sem pisala sem, ker bi rada zurala, se zaupala, se zabavala, poslusala in bila super prijateljica!

Upam na kaksen odgovor😇🥺💕☀️
Skeletonn

Re: Hočem gej prijatelja

ObjavaNapisal Skeletonn » 21 Jan 2019 11:22

Cisto enake zelje imava! 😁 Geji so zakon. Ampak skoda da jih je tako tezko najti.
gejfriendcommunity69

Re: Hočem gej prijatelja

ObjavaNapisal gejfriendcommunity69 » 22 Jan 2019 13:20

Tudi sam se strinjam, razen tistega o zelju, tega ne razumem, ampak gej prijatli so čisto kul. Čeprav je malo čudno, da hočeš imeti gej prijatla saj se mi zdi da ni važno kako je usmerjen tvoj prijatel, važno je da je dober prijatel.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Hočem gej prijatelja

Uredništvo » 30 Jan 2019 12:47

Odgovor svetovalke
_____________________

"Ena najbolj čudovitih lastnosti pravega prijateljstva je to, da razumeš in si razumljen."
(Seneka)

Pozdravljena,

morda bi bilo najprej smiselno, da tebi postavim naslednja vprašanja (odgovore si napiši – jih boš bolje ponotranjila):
• Kako razumeš prijateljstvo?
• Kakšne kriterije mora izpolnjevati oseba, da jo razglasiš za prijatelja?
• Kakšna prijateljica si pa ti?
• Zmoreš sprejeti osebo tudi v situacijah, ko se izrazijo njeni manj prijetni odzivi?

Zgoraj lahko prebereva, kakšno misel je glede prijateljstva izrekel Seneka. Tudi sama bom posredovala svoje razmišljanje o prijateljstvu…Ki bi ga lahko vsakdo ali malce razširil ali pa zožal ali pa povsem preoblikoval… Tudi ti sama. Prav zato si zapiši odgovore na zgoraj navedena vprašanja. Sama namreč razumem prijateljstvo kot odnos, v katerem se varno počutim. Lahko posredujem svoje misli, občutja ali vedenja in vem, da bom sprejeta. S prijateljico se recimo lahko namreč v družbi resnih ljudi ob pripombi, ki nama očitno vzbuja podobne asociacije, zgolj spogledava – ter planeva v povsem nekontroliran smeh. Prijateljica mi zna povsem jasno in glasno povedati: »Ej, draga moja, tole si pa čist zafrknila!«. Prijateljica me pokliče, ko ravno razmišljam, da pa že nekaj časa nisva šli na kavo. Me ne sodi in ne obsoja, mi pa zna postaviti vprašanja, ki mi pomagajo narediti korak naprej…. Ali pa nazaj. Me ima rada. Jaz pa njo. Je z mano že večino mojega življenja….

In nikakor jih ni več kot pet. Se ne lajkamo v virtualnem svetu. Si pa podarjamo čas. Se poslušamo. Tudi prepiramo. Rešujemo svet. Pametujemo. In negujemo naš odnos.

Prijateljstvo je vsekakor tisto, kar nam barva življenje. Nas osmišlja. In običajno se kar ne zgodi – temveč je zanj potrebno nekaj tudi storiti. Nekdo nam bolj energetsko, vedenjsko, osebnostno ustreza. A tudi z njimi je potrebno oblikovati PRIJATELJSTVO. Najprej sledi faza spoznavanja in potem prilagajanja vse do faze prijateljstva. Nekateri strokovnjaki pravijo, da si izberemo za prijatelje tiste, ki imajo podobna zanimanja kot mi ter enake interese ali prepričanja.

Vsekakor pa gre pri oblikovanju prijateljstva tudi za določeno stopnjo tveganja. Ko namreč spoznavamo novega znanca (in seveda on nas), smo ob razgaljanju ranljivi. Takšni kot smo, kakršni pač smo, morda našemu potencialnemu prijatelju sploh ni več všečno. In stiki se lahko sčasoma prekinejo.

Pravi prijatelji nam dejansko držijo ogledalo. V pozitivnem smislu. Omogočajo nam, da šibimo svoje šibkosti ter krepimo tisto, kar nas odlikuje. Tudi te prijateljice, ki so te razočarale, so te nečesa naučile. Si se vprašala, kakšno vedenje te moti? Razmišljanje? In kaj je v resnici tisto, kar te moti? Razočara? Če smo iskreni do sebe, lahko v takšni osebi včasih najdemo tudi podobo naših šibkosti. Podobo nas. Tisto, kar morebiti nosimo v sebi, pa nam ni všeč.

Torej naj zaključim z vprašanjem: Je pri tem pomembna prijateljeva (isto)spolna usmerjenost? Vsekakor ne. Pomembno je zgolj pripravljenost posameznika, da ti prisluhne in te razume (četudi se ne strinja). Kar nikakor ni vezano na spol, starost ali barvo kože.

Lep pozdrav,
Polona Kunstelj, univ. dipl. socialna pedagoginja
Najprijateljica

Re: Hočem gej prijatelja

ObjavaNapisal Najprijateljica » 08 Feb 2019 17:55

Drugace mi je vseeno, vendar prijatelji se VEDNO slej ko prej zaljubijo vate. Ce pa je gej, ni tega problema.