Ptijateljski sms

Vprašanja na tosemjaz.net.
Lejla335

Ptijateljski sms

ObjavaNapisal Lejla335 » 03 Dec 2018 19:20

Sem Lejla in sem stara 18 let..V oš sem hodila z enim frendom s katerim sva si v preteklosti posiljala stvari ki jih ne bi smela...to se vedno veva samo mi2...kako naj vem ce si me se vedno zeli?? Hvala za odgovore
lep pozdrav

Re: Ptijateljski sms

ObjavaNapisal lep pozdrav » 05 Dec 2018 10:23

zih je gej
Lejla335

Re: Ptijateljski sms

ObjavaNapisal Lejla335 » 05 Dec 2018 20:13

Ne ni...sam mislim da mu je ena druga bol vseč...sam se vedno mi daje tisti občutek....kot sem ga imela pred tremi meseci se prej..
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Ptijateljski sms

Uredništvo » 08 Dec 2018 07:36

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena Lejla!

Stara si 18 let in te zanima, kako lahko ugotoviš, ali si te fant, s katerim si hodila v osnovno šolo in sta si pošiljala stvari, ki si jih ne bi smela, še vedno želi.

Žal odgovor na to vprašanje pozna le on in morda kakšen njegov prijatelj. Fanta lahko vprašaš direktno (seveda tvegaš nekaj neprijetnih občutkov, ampak potem vsaj veš), lahko povprašaš pri prijateljih ali ima kakšno simpatijo ali pa opazuješ znake npr. se ti odziva, ko poskusiš stopiti v kontakt z njim, išče tvojo bližino…? Bi te pa opozorila na nevarnost pošiljanja fotografij osebi, ki je ne poznaš zelo dobro in ji ne zaupaš. Tudi če pošlješ sliko zaupanja vredni osebi, lahko pride do zlorabe podatkov (kdo drug najde te slike in jih razpošlje). Predlagam previdnost :)

Spolnost je čudovita, raziskovanje le te tudi, pomembno pa je, da je s pravo osebo. Ni nujno, da je to oseba s katero boš ostala do konca življenja, ampak oseba, kateri res zaupaš in se ob njej počutiš sprošeno, varno, v tebi pa vzbuja zelo prijetne občutke, čustva. Z globjimi čustvi je raziskovanje lahko zelo bogata in posebna iskušnja, kjer ne razvijata le odnosa ampak se naučita veliko o sebi.

Lepo te pozdravljam in srečno!
Tjaša Kos Strašek, mag. psihologije