Učitelj in jaz

Vprašanja na tosemjaz.net.
Pomembnoo

Učitelj in jaz

ObjavaNapisal Pomembnoo » 27 Nov 2018 21:33

Pozdravljeni!
Sem Zala in obiskujem OŠ, sem prav dobra ucenka in na nasi soli sta uciteljica zgodovine in geografije par. To seveda v soli neizkazujeta, kar je povsem razumljivo saj tako doloca tudi zakon ampak vendarle, se kdaj pripetijo kaksne manjse afere. Imata hcerko, ki ji je ime isto kot meni in menim da sma si precej oz. dokaj podobni zato me uciteljica kar “obozuje” recimo(vsaj tako predvidevam).Skratka ucitelj je dovolj starejsi od mene ampak vendarle je se kar lep, zanimiv, je za hece ampak kot vsi ostali ve kje je dolocena meja. Po pravici povedano ni tako zelo slab in me zanima kaj bi lahko naredila da bi navezaa vec stikov z njim ali s to uciteljico(ta uciteljica me ima zelo rada,vedno vzame mene za primer..) Hvala za kakrsen koli odg.

Lp. Zala
maja1971

Re: Učitelj in jaz

ObjavaNapisal maja1971 » 28 Nov 2018 12:30

zdi se mi, da tak odnos ne bi bil primeren

LP Maja
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Učitelj in jaz

Uredništvo » 29 Nov 2018 20:11

Odgovor svetovalke
_________________

Zdravo Zala.

Nobenega smisla nima, da poglabljaš odnos z učiteljem ali učiteljico. Ne navezuj stikov z njima. Ne nadleguj ju. Učitelji naj bodo samo učitelji. Lepo je, da se z njima dobro razumeš, da ti je ob njima lepo, ampak v vsakem primeru bosta s tabo ohranila samo profesionalen odnos (kljub temu, da sta ti naklonjena). Raje se osredotoči na svoje vrstnike in se druži z njimi. Učitelje navduši le s svojim znanjem, da boš še naprej prejemala lepe ocene.
Torej, osredotoči se na svoje vrstnike in lepe ocene.

Lepo te pozdravljam,
Nina Korelc, univ. dipl. teologinja
Nujno pomagajtee

Re: Učitelj in jaz

ObjavaNapisal Nujno pomagajtee » 02 Dec 2018 20:57

Zivjo!
Vem da nebi bilo pametno nobenih odnosov navezati..Sicer sem zadnje leto..Ampak enostavno si zelo zelim da bi prisla kakorkoli v sredisce pozornosti..Dejansko sta mi cisto stopila v glavo in ko ju vidim se mi polepsa dan mogoce zveni to zelo cudno in najstnisko pac ampak kaj naj..Upam da vam ne kradem dragocenega casa.:)
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Učitelj in jaz

Uredništvo » 05 Dec 2018 19:41

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena,

to je super, da vidiš učitelja/učiteljico in se ti polepša dan. Večina najstnikov ne mara svojih učiteljev. To je pozitivna stran tvojih «skrbi».

Kar se tiče navezovanja stikov in iskanja pozornosti ti svetujem, da se vprašaš najprej kaj sploh pričakuješ od njiju, kakšen odnos si želiš z njima, ali je takšen odnos uresničljiv in kako bi to vplivalo na vzdušje v razredu. Odgovori si na vsa ta vprašanja, sama pri sebi in še enkrat razmisli kaj pričakuješ od učitelja in učiteljice.

Res nebi raje iskala pozornosti pri simpatičnemu sošolcu?

Lepo te pozdravljam,
Nina Korelc, univ. dipl. teologinja