Rumen izcedek

Vprašanja na tosemjaz.net.
niqca
Objave: 3
Pridružen: 04 Nov 2018 12:45

Rumen izcedek

ObjavaNapisal niqca » 04 Nov 2018 13:07

Pozdravljeni,

najprej nekaj o meni. Stara sem 20 let, 170cm/58kg.
V juliju sem opravila test pri ginekologinji, ki ga opravlja društvo Zora glede raka na materničnem vratu. Rezultati: Bris uporaben, vaginalna flora mesana/koki, bris normalen, normalne ploščate celice, normalne endocervikalne celice.
Kasneje (avgust) se mi je pojavil rumen izcedek, je bolj mazav, brez vonja, ki se ga po 2 mesecih še nisem znebila. Pri tem me je ginekologinja zdravila z: Sumamed, Efloran, Vagisan, Klimicin, Diflucan, Canesten, Fluomizin.
Ko sem bila prvič na pregledu sem dobila SUmamed in Efloran, ki nista pomagala nič, zato se je odločila za odvzem brisa, ki je pokazal prisotnost: candida albicans in staphylococcus aureus. Po tem me je zdravila s Klimicin, Diflucan, Canesten. Ker na ponovnem pregledu še ni bilo vse vredu (še vedno se mi pojavlja rumen izcedek), mi je predpisala Fluomizin. Sedaj bo teden dni odkar sem nehala vstavljati tablete, ampak izcedek je še vedno tu.

Trenutno sem se odločila za candido dieto, ki pa je ob porušenem imunskem sistemu zaradi vseh antibiotikov, ki sem jih pojedla kar malo težka.

Kaj bi lahko bilo narobe? Bi lahko šlo za kakšno spolno prenosljivo bolezen - ampak to bi verjetno bakterijo odkrili na mikrobiološkem brisu ali je za to potrebna drugačen bris? Ginekologinja sicer ni posebej omenjala izida, ampak ali je mešana flora/koki normalna že v juliju kazala na kakšno infekcijo?

Najlepša hvala za odgovor.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Rumen izcedek

Uredništvo » 07 Nov 2018 12:18

Odgovor svetovalke
________________

Pozdravljena,

mešana flora/koki ob normalnem izvidu PAP brisa ne pomeni vnetja in tega ne zdravimo. Glede na to, da si zaradi odvzetega mikrobiološkega brisa na koncu dobila ciljano zdravljenje, je skrb za karkoli hujšega odveč, rumen izcedek pa bo sčasoma izzvenel; včasih v takšnih primerih dodatno pomagajo še preparati z borovo kislino, ki si jih vstavljaš v nožnico. Dieta ne bo pripomogla k izboljšanju stanja, verjetno boš samo še bolj pod stresom.

Lep pozdrav.

Tinkara Srnovršnik, dr.med.,
specialistka ginekologije