sredna

Vprašanja na tosemjaz.net.
neodločenfant

sredna

ObjavaNapisal neodločenfant » 09 Okt 2018 15:23

Pozdravljeni sem 9 razred in me zanima ce je velika razlika med ekonomsko in klasično gimnazijo, to ze vem da mata na konci obe splošno maturo, zanima me kake so po obliki ubistvo kaj je na njih fajn pa ka recimo ne, pa se ce je klasična gimnazija težja ko splošna gimnazija.
Hvala za odgovor!
lojtra90

Re: sredna

ObjavaNapisal lojtra90 » 10 Okt 2018 19:55

Pozdravljen.

Ekonomska gimnazija je gimnazija, ki ima v predmetniku tudi ekonomijo (torej gospodarstvo), klasična oz. splošna gimnazija pa je vse na splošno (torej matematika,slovenščina, geografija, kemija, biologija, tuji jeziki..). Imaš pa tudi ekonomsko šolo (srednje strokovno izobraževanje) - ki traja 4 leta, ki je pa dosti lažja od ekonomske gimnazije.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: sredna

Uredništvo » 14 Okt 2018 21:40

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljen,

kot si že omenil, imata tako splošna gimnazija kot tehniška (ekonomska) gimnazija na koncu splošno maturo. Bistvena razlika med njima je v tem, da ima ekonomska gimnazija poleg splošnih tudi dodatne strokovne predmete (npr. ekonomija, podjetništvo, itd.), na splošni gimnaziji pa je namesto tega nekoliko več ur splošno izobraževalnih predmetov. Na ekonomski gimnaziji je poudarek na pridobivanju znanja iz področja ekonomije in je tako dobra podlaga za nadaljevanja študija iz te smeri. Na tvoje vprašanje, kateri program je težji, ti težko odgovorim, saj je odvisno od posameznika in njegovih interesov.

Lepo se imej,
Eva Hršak, dipl. anglistka (un) in profesorica pedagogike