Zaskrbljena13

Vprašanja na tosemjaz.net.
Sem nosecanujno

Zaskrbljena13

ObjavaNapisal Sem nosecanujno » 12 Sep 2018 16:28

Sem 13 letna punca, kmalu bom 14 letos. Sem 9 razred in zelo me skrbi da sem noseča. Imam fanta že 8 mesecev, ki ga neizmerno ljubim..tudi on mene, tudi za spolne odnose mi je rekel, da lahko počakava ko bom pripravljena.Mama ve da je on star 19 let, bil je na naši šoli in sedaj sva končno skupaj.res nevem kaj bi brez njega..ne predstavljam si življenja brez njega.Včasih pride k meni, in se poljubljama in to kaj pari delajo,brez spolnosti seveda.No,pred nekaj tedni je bil pri meni, in tudi za prsi se me je že dotikal in za mednozje, in tudi jaz njega, in za mednozje..nobenemu ne upam povedati tega, le prijateljici(sosolki) ki ji popolnoma zaupam in se o tem lahko z njo pogovarjam.. No glavno kaj sem hotela povedati je, da me skrbi da sem noseča, saj ko je bil pri meni, mi je z dvema prstoma in tremi dal not prste v mednožje in mi rival not in ven ali kako naj to povem.In menstruacija mi zamuja pet dni, in nic ne bruham, samo krče imam.na spodnjih hlačah imam neko rjavo tekočino, ki ni rdeča ampak rjava.V šoli sem se danes jokala in nisem upala nobenemu povedati, kaj je narobe, le sosolki ki sem jo opisala zgoraj. Kaj naj naredim?? Sem lahko noseča?? Zelo me skrbi in panika me zgrablja...prosim, da mi pomagate... Zakaj mi menstruacija zaostaja??
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Zaskrbljena13

Uredništvo » 13 Sep 2018 09:32

Odgovor svetovalke
___________________

Pozdravljena,

če ob tem ni prišlo do prenosa semenske tekočine, potem ne moreš biti noseča. Dejstvo je, da si pri svojih letih še absolutno premlada za spolne odnose in predvsem premlada zanj- ne glede na to, da misliš, da ga neizmerno ljubiš; prav je, da si zanj povedala svoji mami. S spolnostjo kot tako lahko še absolutno počakata- če te ima rad, bo s kakršnokoli obliko spolnosti še počakal.

Lep pozdrav.
Tinkara Srnovršnik, dr.med.,
specialistka ginekologije
Zaskrbljena18

Re: Zaskrbljena13

ObjavaNapisal Zaskrbljena18 » 14 Sep 2018 22:25

Hvala vam za vaš odgovor.Je to mogoče od stresa, da mislim da sem noseča? Samo prste mi je dal not nič drugega. Prosim še za ta odgovor.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Zaskrbljena13

Uredništvo » 18 Sep 2018 09:04

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena,

nedvomno ti menstruacija lahko zamuja tudi zaradi stresa.

Lep pozdrav.
Tinkara Srnovršnik, dr.med.,
specialistka ginekologije