hobi

Vprašanja na tosemjaz.net.
cyam

hobi

ObjavaNapisal cyam » 10 Sep 2018 15:36

Hej!
vsi moji vrstniki bi rekla (stara sem 14) imajo neke hobije pa ceprav je to npr. gledanje pornografije, jaz pa nimam konkretnega hobija. stirikrat tedensko sicer treniram, nekaj casa posvetim soli, kar mi ostane pa ne izkoristim kvalitetno. najveckrat sem kar na telefonu, spim ali pa grem kam s prijatelji. ampak to me ne zadovolji. rada bi naredila nekaj zase, "za svojo duso". veseli me veliko stvari, a nekako neznam poiskati tiste prave. nekako se ne najdem.

predvsem bi rada dobila ideje o tem, kako naj izkoristim svoj prosti cas na zanimiv nacin.

vsem se ze vnaprej zahvaljujem
Finlib

Re: hobi

ObjavaNapisal Finlib » 12 Sep 2018 13:40

Za hobi imej iskanje zanimivega hobija😁 v septembru je veliko fitnesov, plesnih sol ki ponujajo poskusno zastonj svoje vadbe. Mogoce ples, fitnes, karate, fotografiranje, igranje instrumenta? Mogoce kaj adrenalinskega? Plezanje, zipline ... mogoce branje, kleklanje, sprehodi v parku, rolanje, rolkanje? Razmisli kaj ti je vsec, kaj si rada pocela ali pa poskusi kaj novega?
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: hobi

Uredništvo » 13 Sep 2018 21:51

Odgovor svetovalke
__________________

Pozdravljena, "cyam",

vesela sem, da si se s svojo dilemo obrnila name in mi zaupala svojo stisko. Če te prav razumem, bi želela svoj prosti čas bolj kvalitetno izkoriščati s kakšnim od hobijev, vendar ne veš, kaj bi bilo najbolj primerno zate.

Lahko razumem tvojo stisko, saj te veseli kupica stvari, nič pa tako zelo, da bi že takoj vedela, kaj je tisto, s čimer se želiš v prostem času ukvarjati. Sklepam lahko, da ti veliko časa vzamejo že treningi, ki jih obiskuješ štirikrat na teden, zato je še posebej pohvalno, da ocenjuješ, da bi preostanek časa lahko še bolj kvalitetno izkoristila, kot ga sedaj in da si želiš spremembe. To je tudi ena od vrlin športnikov, saj so primorani svoj prosti čas do potankosti organizirati.

Žal odgovora na tvoje vprašanje, kaj je tisto, kar bo kvalitetno zapolnilo tvoj prosti čas, nimam. Kot te je usmerila že "Finlib", je pomembno, da skušaš ugotoviti, kaj je tisto kar ti je najbolj všeč, ob čem bi bila ti najbolj zadovoljna in kje bi najbolj uživala. Vem, da je ob kupici zanimanj to težko, zato je morda pomembno, da poskusiš različne stvari in se potem odločiš za tisto pravo, ki ti bo najbližje. S pričetkom šolskega leta je tudi veliko možnosti, kjer lahko poskusiš različne oblike vadb in dejavnosti ter imaš možnost ugotoviti, ali ti stvar ustreza ali ne in se kasneje prijaviš.

Prepričana sem, da se bo tudi še kakšen od uporabnikov našel in napisal svoje izkušnje glede lastnih hobijev ter prostočasnih aktivnosti. Prav tako lahko povprašaš svoje prijatelje/prijateljice, kaj jih veseli, s čim se ukvarjajo in kako kvalitetno izkoriščajo svoj prosti čas in morda dobiš kakšno novo idejo. Ena od zakladnic idej so tudi spletna omrežja ter internet, kjer lahko pobrskaš za različnimi klubi, plesnimi šolami, tečaji in podobno.

Vesela sem, da imaš takšno željo po polnosti življenja in želim ti, da vztrajaš pri iskanju tistega, kar je zate najboljše, ker to zmoreš!

Vse dobro ti želim,
Anja Knez, dipl. psihologinja (un)