Ljubezen

Vprašanja na tosemjaz.net.
sarica1233

Ljubezen

ObjavaNapisal sarica1233 » 28 Avg 2018 10:13

Zdravo
Imela sem fanta 3 mesece ampak sem se najn zelo navezala, on pa se je na skrivaj dobival z drugo. To mi je povedal najin skupen prijatelj ampak tega nisem verejala zato sem ga vprasala in on je zanikal nato pa mi je on prjatel poslav sliko, ki mu jo je pred dnevi poslav fant ko se poljublja z dekletom in zraven napisal "pogresam to". To sem poslala fantu ta je pa priznav da se je zgodilo in da nebo nadaljeval ampak se je ohladiv do mene danes pa sem ga vprasala ce sma konc pa je odgovoril "nc nimam z njo se zaenkrat nisma konc" sploh nevem ka si naj mislim.... skos jokam in se ne morem pobrati nevem kk ga naj pozabim in se zamotim saj je skos v mojih mislih
lucy12345

Re: Ljubezen

ObjavaNapisal lucy12345 » 29 Avg 2018 13:48

zivjo sarica1233

Vem kako se pocutis ker sm tudi sama dozivela nekaj podobnega.Vedeti moras da nobene osebe ki ti je bila ali pa ti je se prisrcu, ce si jo imela rada sploh pa ce jo seveda se imas rada nikoli ne moras pozabiti tako hitro. Od zacetka ti je vedno tezko in jokas,tudi jaz sem. Verjamem da si super punca in to kar ti je naredil tvoj fant nikakor ni spodobno(vredu). Pravijo pa da se za vsak problem najde resitev in nedvomim da za tvoj problem ne obstaja resitev. Na svetu je veliko razlicnih ljudi in vsak bi naredil drugace. Če zaupas svoji prijateljici/prijatelju ji lahko to poves in verjetno ti bo z veseljem pomagala in ti svetovala ce ne ti bo pa vsaj dala tolazbo...
1. Torej mislim da to kar ti je naredil fant res res ni lepo zato ga lahko pustis,(fantov je na svetu veliko,res je da si se navezala nanj in noben verjetno nebo isti kot on ampak vrjamem da bi ti kmalu po tem ko nebos vec tako zalostna lahko dobila novega) vedeti moras da ti bo po tem mogoce se tezje(ko ga bos pustila) vendar ti bo v tolazbi prijateljev,mame, druzine....vrjamem da postalo kmalu bolje.

2.Lahko se oba umiru pogovorita torej kam pelje vajno razmerje in skupaj ugotovita ali ga je vredno nadeljevati. Pri pogovoru mu poves lahko kako se pocutis ob vsem tem torej da si npr zalostna in neves kaj storiti... Ce bi se odlocila da mu das se eno moznost mu pri tem povej kaj zdaj zahtevas od njega torej naj ti bo zvest in iskren...

Ce pa se posta rasla. Vrjamem da bo tebi in njemu nazacetku obema tezko. Vseeno lahko se ostaneta prijatelja.
Vedeti tudi moras da nisi sama in da jimas druzino prijatelje ki te spodbujajo in imajo radi.Mnogim pomaga da delio svoje obcutke z drugimi in ji je potem veliko lazje.
Drugim pomaga da se na samem zjokajo kar definitivno ni nic narobe....
Drugi scasoma zacnejo za vse kriviti sebe kar ni prav v take prieru si lahko na list papirja zapises svoje dobre lastnosti se pa jih v tistem terenutku ne najdes pa za to lahko prosis prijateje sestro mamo...
Mnogim pomaga da pocnejo stvari ki jih radi pocnejo. Pojdi jahat konja,gledati film komedijo,na koncert,v shopping vn s prijatelji..
Počni čim veš stvari, da zamotiš svoje misli. To je včasih težko, sploh če se počutiš žalostno, ampak res pomaga. To je idealna priložnost, da preurediš svojo sobo ali pa si najdeš nov hobi. To ne pomeni, da ne smeš razmišljati o tem, kar se je zgodilo – razmišljanje o tem je tudi del procesa prebolevanja – vendar je pomembno, da usmeriš svoje misli tudi na kaj drugega.
Za odpravljanje žalosti je potreben čas kot sem ze rekla.Torej tvoja zalost nebo izginila cez noc.Nekatiri zato zahajajo v slabo druzbo in saj ves kaj sledi temu. Tega nikakor ne pocni saj se bo tvoja zalost le se podaljsala.Misli pozitivno.

srecno. upam da sem ti vsaj malo pomagala laahko napises kako ti bo slo... :) glavo pokonci vse po vredu. Ko pa bo pravi cas bos pa zagotovo spoznala kmalu nekoga ki ti bo spet vsec... in vrjamem da te bo spostoval i n bil iskren s tabo....
Wtfwtf

Re: Ljubezen

ObjavaNapisal Wtfwtf » 13 Sep 2018 16:40

What zaka noben od svetovalcev ne odgovri pa pomaga
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Ljubezen

Uredništvo » 14 Sep 2018 09:04

Pozdravljena sarica1233,

opravičujemo se ti, ker tako dolgo čakaš na svoj odgovor. Svetovalko smo še enkrat obvestili, tako da lahko odgovor pričakuješ v kratkem.

Lep pozdrav iz uredništva
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Ljubezen

Uredništvo » 19 Sep 2018 22:48

Odgovor svetovalke
_____________________

Pozdravljena!

Najprej se ti moram zahvaliti, da si se s tvojim vprašanjem obrnila na nas. Če te prav razumem, imaš fanta, ki te je prevaral in je sprva to zanikal, nato pa priznal. Še zmeraj sta skupaj, tebi pa je zaradi dogodkov zelo hudo, jočeš in imaš njega ves čas v mislih ter se ne moreš zamotiti.

Napisala si, da ne veš, kako ga naj pozabiš, torej sklepam iz tvojih besed, da se želiš z njim raziti, ga želiš pozabiti? Razumem, da ti je zaradi prevare težko in jočeš. Kadar nekdo, ki mu zaupamo, izda naše zaupanje, nas to prizadene. Potem pa imamo na voljo odločitev, kako želimo nadaljevati s tem odnosom. Ob tem pogledamo, kaj nam ta odnos prinaša pozitivnega in kaj negativnega, kako se v tem odnosu počutimo. Seveda je edina možnost za nadaljevanje odnosa, da se o tem pogovarjamo z osebo, ki je tudi v tem odnosu. Brez komunikacije se odnos nikakor ne more nadaljevati. Še vedno pa je na koncu odločitev, ali želimo z odnosom nadaljevati ali ne, naša! Določeno bolečino, ko nas nekdo prizadene, je težko preboleti in z odnosom nadaljevati, zato je OK, da ga prekinemo in tako poskrbimo zase.

Premisli, kaj bi bilo za tebe bolje? Kako bi lahko bila bolj srečna in zadovoljna? Kaj si želiš v trenutni situaciji? Si še želiš biti z njim, se ti zdi, da bi mu lahko zaupala in bi lahko z njegovo pomočjo prebolela prevaro, ali ne?

Pišeš, da se ne moreš zamotiti. To je ob čustvenem vznemirjenju normalno, če ne traja predolgo. Pa vseeno te vprašam, kaj rada počneš? S kom se rada družiš? Imaš kakšen hobi? Počni to, kar te resnično veseli in tako se boš zamotila. Definitivno ti svetujem tudi, da se o svojih čustvih iskreno pogovoriš s kakšno prijateljico ali družino. Lahko jim poveš tako, kot si tukaj napisala nam. Bodi iskrena, govori o svojih čustvih in počutju.

Tako, kot se boš odločila, je okej. In če ne želiš več nadaljevati z odnosom in fanta pozabiti, se bo to tudi zgodilo. Potreben je določen čas in pa nekaj truda, da se zamotiš. Ampak vsaka stvar MINE, vsa čustva minejo, vse misli minejo. Četudi so sprva močna... Nato minejo. Torej tudi ti lahko preboliš in pozabiš tega fanta. Čim bolj in čim več počni stvari, ki te resnično veselijo, ki si jih ti želiš.

Želim ti vse dobro,
Pia Robida, mag. psihologije