Poškodba in šport

Vprašanja na tosemjaz.net.
Nevem123

Poškodba in šport

ObjavaNapisal Nevem123 » 13 Jun 2018 06:18

Pozdravljeni,
3-4 leta nazaj sem pri različnih športih utrpela poškodbo desne noge ( gležnja ter kolena ). Ker se se prehitro vrnila k treniranju športa imam zdaj manjše posledice ( samo pri športnih naporih ) npr. krč ki dolgo časa ne popusti.
Zadnje čase razmišljam ali bi se vrnila nazaj k treniranju športa vendar me je strah, da bi se stanje poslabšalo prav tako sem malo izven kondicijske forme.
Zanima me kakšna je možnost, da se stanje poslabša.

Lep pozdrav
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Poškodba in šport

Uredništvo » 15 Jun 2018 13:56

Odgovor svetovalke
__________________

Prijazno pozdravljena,

ker je od poškodbe že vsaj tri leta, ne predvidevam, da boš imela težave. Seveda pa moraš upoštevati pravilo postopnega obremenjevanja. To pomeni, da začneš zmerno, nadaljuješ počasi, postopno, da ves čas poslušaš telo. Da si ne želiš nemogočega. Vedi, da ne moreš v treh mesecih nadomestiti svoje 3-letne odsotnosti iz športa. Najverjetneje boš morala vsaj tri leta trdo in pametno graditi telo ter sposobnosti, da boš dosegla nivo treniranja pred poškodbo. Ne obupaj, prosim.
Stanje se seveda lahko poslabša. Če boš pretiravala, preveč na hitro želela doseči vse, je verjetnost za poslabšanje zelo visoka. Tega ne želim in tudi ti ne, kajne? Zato le pogum in pamet v roke.

Lepo pozdravljena,
Damjana Žolnir, dr. med. specialistka šolske medicine
mag. Damjana Žolnir, dr.med.,
specialistka šolske medicine