Rak

Vprašanja na tosemjaz.net.
Deklan

Rak

ObjavaNapisal Deklan » 10 Jun 2018 09:10

Zdravo,
nujno potrebujem pomoč. Mislim da imam raka-na otip je kot gmota pod kožo in če se je dotaknem boli. Mami si ne upam povedati saj bi si želela pogledati preden me pošlje k zdravniku, ampak je to ba zelo nelagodnem mestu (pod kožico zraven lulike) in jst tega ne mislm kazat mami. Hočem it direktno do moje zdravnice ampak ne vem ali se moras naročiti ali greš lahko preprosto tja. Nočem da domači izvejo saj se bo kmalu nekaj zelo dobrega zgodilo in nočem tega prestaviti ali uničiti z morda lažno slutnjo da imam raka. Ampak MORAM do zdravnika. Samo ne vem kako to storiti. Morate mi pomagati prosim.
lolipop54

Re: Rak

ObjavaNapisal lolipop54 » 11 Jun 2018 14:22

Samo da te pomirim. Da gre res za raka je zelo malo verjetnosti, lahko je marsi kaj drugega, veliko lažje rešljiv problem. Sem skoraj prepričana.
Lep pozdrav in srečno.
odgoovr

Re: Rak

ObjavaNapisal odgoovr » 11 Jun 2018 21:07

Če se ne motm (sestra je na medicini) bulice od raka ne bolijo.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Rak

Uredništvo » 12 Jun 2018 08:58

Odgovor svetovalke
_________________

Prijazno pozdravljena, draga obiskovalka spletne strani.

Se strinjam s teboj: moraš do svoje zdravnice. Če boš šla brez predhodnega naročila, te najbrž ne bodo vzeli. Poišči njeno ambulanto na spletni strani, telefoniraj na številko, ki jo boš našla in lepo povej. Da je nujno, da boli, da te je strah. Lahko greš tudi sama, seveda. Načeloma ne jemljemo deklic do 15.leta brez spremstva staršev. A tvoj argument je dovolj močan: sram te je pokazati mami.

Mirno lahko napišem, da nimaš raka. Je vnetje žlezice, ki zelo boli. Tudi sama se spomnim mladih let, ko sem imela nekaj podobnega in se bala raka. K sreči ni bil. Torej: Le pokliči in pojdi čim prej. Bi te smela prositi, da mi poveš, kako se ti je izšlo?

Lepo poletje ti želim, vse bo dobro,
Damjana Žolnir, dr. med., specialistka šolske medicine
mag. Damjana Žolnir, dr.med.,
specialistka šolske medicine