Šparamo!

Vprašanja na tosemjaz.net.
godzilla

Šparamo!

ObjavaNapisal godzilla » 09 Jun 2018 14:21

Šparamo. To je vse kar je moja mami rekla. Odpovedati se moram dejavnostim na katere sem se prijavila, jesti manj in manj drago hrano, če imam v roki denar in hočem kaj kupiti, me takoj vpraša, kaj bom s tem. Ona pa si s prijateljico misli počitnice, s teto hodi na izlete, jaz pa moram biti na praksi, kjer me delo sploh ne veseli in zapira. Ne hodi v službo in živiva od socialne pomoči. Tudi jaz nočem delati v tem poklicu, našla sem si zanimive dejavnosti, ki bi jih rada počela, resnično rada počela, pa jih ne smem, ker ŠPARAMO! To mi gre na živce in najraje bi umrla. Kaj naj počnem na tem svetu, če ne smem tega kar si želim? To ni pošteno. Verjemite, da pogovori s terapevtko sploh ne pomagajo. Včasih razmišljam, da bi odšla od doma ali pa si porezala roke. Ves čas me opozarja, da moram biti prijazna in deliti z drugimi, to razumem in se strinjam, ampak ko drugi grdo delajo z mano in me ponižujejo, to pa tudi ni prav. Da bi se uprla nimam poguma, samozavesti tudi ne. Nočem jesti, ker se počutim grdo, debelo in ogabno. Zdi se mi, da se je potrebno boriti za vsako stvar, ki si jo želiš in nisem prav borbene sorte. Zato ker ko se začnem boriti zase, me ljudje začnejo napadati, da sem brezčutna in hudobna. Mami je že večkrat napeljala na to, da imam dve osebnosti in da se me boji. Ampak ne moreš biti vedno prijazen, sploh ko se godi krivica. Npr. če vidiš dva fanta, ki nekoga pretepata, seveda ne boš šel tja in prijazno rekel: "Bi prosim nehala biti nasilneža?" Takrat stopiš z glasnim glasom in ju povlečeš stran od fanta, sploh ker ga boli in verjetno tudi krvavi. Ljudje so včasih tako krivični, da bi najraje vpila in se od jeze razpočila. Vem, da moram končati bedasto šolo, ki sem si jo izbrala, lahko pa bi se vsaj udeležila česa, kar me resnično veseli. I hate this!
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Šparamo!

Uredništvo » 12 Jun 2018 06:37

Odgovor svetovalke
__________________

Pozdravljena!

Veliko stvari si že opisala, kljub temu pa me, da ti lahko odgovorim, zanima še bolj podrobno ... Kaj je tisto, kar te zanima? Na katere dejavnosti si se vpisala in ne moreš hoditi zaradi omejitev glede denarja? Hodiš v poklicno šolo ali kakšno drugo šolo - katero smer pa? Če prav razumem, te ta smer ne veseli - v kakšen poklic te vleče?

K terapevtki hodiš verjetno zaradi stiske in da bi ti vajino skupno delo pomagalo. Kako razumeš to, da ne pomaga; je stvar v tem, da njej težko zaupaš ali v tem, kakšen pristop ima do tebe ali pa v čem drugem?

Tako te prosim, če lahko o tem napišeš več.

Lep pozdrav do naslednjič!
Ana Vidovič, univ. dipl. psihologinja