Umaknjen iz družbe

Vprašanja na tosemjaz.net.
Mihaa1

Umaknjen iz družbe

ObjavaNapisal Mihaa1 » 15 Maj 2018 23:25

Zdravo,
sploh ne vem kje naj začnem. V osnovni šoli sem imel nekaj super prijateljic s katerimi sem sedaj v sredni šoli skoraj prekinil vse stike. Umaknil sem se na samo, ker se pač v življenju še iščem. V sredni sem spoznal enega res dobrega prijatelja, ampak sem ugotovil da je po res dolgih mesecih najino prijateljstvo še vedno v začetni fazi, mogoče ker sem bil jaz zadržan in nesproščen. To se je pokazalo ko se je začel v naslednjem letniku družit veliko bolj z še enim skupnim prijateljem ( imata več skupnih interesov- šport, avti). Glede na napisano izgleda kot da iščem pozornost. Težava ni v tem. Praktično sem vse stavil na najino prijateljstvo in zdaj sem ostal sam, sedim sam ker sta onadva večinoma skupaj. Z ostalimi sošolci se ne razumem najbolje ali pa se s tem umikam stran od njiju. Samozavest imam na nuli.

S tema prijateljema se v šoli še vedno kar dobro razumem. Izven šole pa se praktično nič ne družim z njima ker gremo usak po svoje. In res sem žalosten ko vidim druge skupince sošolk in sošolcev ki cele popoldneve preživljajo skupaj in se zabavajo. Torej iz osnovne šole mi ni ostalo skoraj nič trdnih stikov (pa še preselil sem se v drug kraj), sedaj je pa še na sredni šoli nisem uspel najti nekega pravega prijateljskega zavetja. In počasi se utapljam sam v sebi. Nikogar nimam več za pogovore, z nikomer se ne morem nasmejat, z nikomer se ne moram učit za šolo, z nikomer ne morem v kino ali športat. V zadnjih dveh letih sem postal povsem drugačen - nič več komunikativen, družaben, sproščen v družbi. Sicer ni vse tako hudo kot se sliši, ampak ko razmišljaš, da nimaš niti s kom praznovati rojstnega dneva, te malo stisne.
Nekaj prijateljev imam, ampak se pogovarjamo samo preko socialnih omrežij. V živo se sploh več ne znam zgovarjat. Sedaj v novem kraju ne morem najti nikogar niti nočem spoznavati novih ljudi ker težko vzpostavljam nove stike, zato tudi razni hobiji odpadejo. Kaj naj naredim? Počasi me načenja ta beda življenja ker se pogruntal da brez prijateljev zaradi lastne sreče pač ne gre. Lp M