Nesmama se vidt

Vprašanja na tosemjaz.net.
samonjen37
Objave: 2
Pridružen: 07 Maj 2018 23:24

Nesmama se vidt

ObjavaNapisal samonjen37 » 07 Maj 2018 23:29

Zdravo.
Jst mam problem k starsi od moje punce ne dovolijo da bi se dobla k ful ni fer k krivijo da kao zarad ocen pa ce glih pa skor enake k lani pa mam obutk da me ne marata. Drgac pa se mava ful rada pa nekorma vec tko naprej k sva oba se skor polnoletna 17 in 16. To se nama ne zdi fer k je kok da nebi radi da bi bla skp pa ceprav se mava rada od kr se poznava. Kva naj nardima ? Prosim za odgovore.
Caoooo
nives_k-pop fan
Objave: 16
Pridružen: 29 Mar 2018 16:49

Re: Nesmama se vidt

ObjavaNapisal nives_k-pop fan » 08 Maj 2018 17:13

Sta morda kdaj probala s pogovorom? Poskusiti nič ne stane. Razumem pa njene starše saj želijo le da bi njuna hčerka konča šolo ker je staršem ti ful pomembno. Probajte se pa vsi skupaj vsest in se pogovoriti o kompromisu. Pomembno je pri tem da ne povziguješ glasu in ne trmariš. Poslušajta prvo njene starše in poskusite skupaj najti kompromis ki bo vsem ustregel. Morda se se vama to zdelo malo nadležno omogočilo pa se tudi da se bosta lahko videla čeprav ne stalno. Češ čas pa se bosta lahko morda tudi večkrat videla ko bodo njeni starši videli kako je srečna s tabo.
Upam da sem ti lahko pomagala😊
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Nesmama se vidt

Uredništvo » 16 Maj 2018 09:20

Odgovor svetovalke
__________________

Pozdravljen!

Na nas se obračaš, ker sta se s punco znašla pred določeno oviro, saj vama njeni starši ne dovolijo srečevanj. Kot razlog za to navajajo ocene. Ti dobivaš občutek, da te ne marajo oz. kot da si ne bi želeli, da sta vidva par. Verjamem, da je težko sprejeti take zahteve staršev. Kaj lahko v takem primeru naredita? Seveda bi za iskanje rešitve bilo smiselno slišati tudi, kako na vse to gledajo starši. Ali dejansko opažajo poslabšanje ocen v šoli ali imajo kakšne druge skrbi. Dobro bi bilo, da drug drugega slišite in poskušate najti neko srednjo pot. Torej da vidva s punco staršem pojasnita, da si želita družbe, da se želita videti in kaj to za vaju pomeni. Potrebno bo seveda, da poskušata tudi vidva razumeti starše, katerim je pomembno, da sta vidva kot dijaka učno uspešna. Poskušajte najti neko srednjo pot, ko bosta zadovoljna vidva, ker se bosta imela priložnost videti in družiti, ter prav tako starši, kateri bodo pomirjeni, saj bosta vidva še vedno vlagala svoj čas v šolske obveznosti. Morda so starši trenutno še nezaupljivi do vaju in je v ozadju tega nedovoljenja za videvanje zgolj strah, da bosta v šoli popustila. Morda vajine potrebe in želje po partnerskem odnosu niti ne dojemajo tako resno. Pogovor bo priložnost, da tudi vidva pojasnita svoj pogled. S tem ko ga bosta predlagala, pa bosta lahko staršem pokazala tudi svojo zrelost. Poskušajta vidva razumeti starše in starši seveda vaju.

Držim pesti za vse vas!
Saša Marija Ratnik, psihologinja