Barva oči

Vprašanja na tosemjaz.net.
Matevž004

Barva oči

ObjavaNapisal Matevž004 » 29 Mar 2018 20:36

Kaka je barva oci ta : naznotrej temno rjava pol svtlo rjava pol zelena pol si va in pol rumena pac siva in rumena se mesata z temno zeleno? (Moja sestrica ma take oci pa ji eni recejo da ma rjave oci po mami pol pa ji drugi recejo isti ata zelene oci in men gre na ziuce da tko povrsno pogledajo)

Sej vem da to uprasanje ne sodi na to spletno stran


Lp Matevž
Mavrica_yay

Re: Barva oči

ObjavaNapisal Mavrica_yay » 02 Apr 2018 16:09

Ja pac jaz mam oci ko so znotraj rjave zunaj pa zelene..pac rece se jim lešnikove oči ali po anglesko 'hazel eyes' drugace se pa nikol nisem vidla da bi kdo mel tak lepe oci kot ta punca :)

Lp!
Rabimpomoc

Re: Barva oči

ObjavaNapisal Rabimpomoc » 03 Apr 2018 18:00

Hi!
Jst imam rjave oči okoli pa modre in včasih se mi spreminjajo in imam včasih modre včasih pa rjave včasih se pa barvi mešata in imam črne oči vsi pa vedno pravijo da imam temno rjave ampak so svetlo in modro in črno (ubistvo)
Lp.
HS: Oči povejo marsikaj o človeku.
Gost

Re: Barva oči

ObjavaNapisal Gost » 04 Apr 2018 20:47

Hvala
Lp

Matevz
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Barva oči

Uredništvo » 15 Apr 2018 19:03

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljen,

lepo, da tako natančno opazuješ svojo sestrico. Barva oči je odvisna od količine pigmenta melanina v šarenici. Če je pigmenta zelo malo, so oči modre, če pa ga je veliko, so rjave, vmes pa so še nianse sive in zelene. Pigment se začne tvoriti po rojstvu, zato so pri novorojenčkih oči še nedoločljive barve, po devetem mesecu pa je barva oči večinoma že dokončna ali pa se le še počasi in malo spreminja. Ne vem, koliko je tvoja sestrica stara. Nekateri ljudje imajo nekoliko neenakomerno razporeditev pigmenta in zato neenakomerno barvo oči vse življenje. Lahko pa se tudi zgodi, čeprav zelo redko, da sta očesi različne barve.

Lep pozdrav
Lucija Gobov, dr. med.,
specialistka pediatrije
Lucija Gobov, dr.med.,
specialistka pediatrije