Debelost

Vprašanja na tosemjaz.net.
Ivanaaaaa

Debelost

ObjavaNapisal Ivanaaaaa » 06 Mar 2018 15:10

Zdravo

Am pac mene zlo moti mascoba na trebuhu in sm ze use probala telovadba in diete pa sm nehala kr sm skos bruhala in ja pac treniram odbojko vsak petek po 1o uro, zjutrj tecem za ene pou urce ,ne jem sladkorja sam se se vedno ne moren znebit plis help razlog zato je pa ,da si nism sama seb usec pa u soli me zafrkavajo
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Debelost

Uredništvo » 11 Mar 2018 16:02

Odgovor svetovalke
__________________

Pozdravljena,

poskusila si s telovadbo in dietami in pri tem bruhala? Najbrž si zelo pretiravala. Pojav bruhanja ob tem ni bil normalen. Ob zmerni telovadbi in primerni dieti se ne bruha. Prosim posvetuj se s kakšnim strokovnjakom ali zdravnikom, ki ti bo predpisal dieto in redno telovadbo. Povedal ti bo, da je najboljša dieta zdrava prehrana. Zdrava prehrana pomeni raznolika prehrana z veliko sadja in zelenjave, vsega v zmernih količinah z več malimi obroki razporejenimi skozi ves dan. Kar se tiče telovadbe si na dobri poti. Če redno telovadiš kot sedaj in če kombiniraš s tem še zdravo prehrano ti zagotavljam, da bodo rezultati slej kot prej vidni. Le prehitro ne obupaj. Vzemi to kot način življenja. Postala si boš všeč in postala boš samozavestnejša. Zafrkavanje sošolcev ti tako ne bo prišlo do živega.

Ponovno, prehranjuj se zdravo in gibaj se redno brez pretiravanja. Nikakor pa ne bruhaj. Ko se boš enkrat dobro počutila v svoji koži, o dieti in telovadbi sploh ne boš potrebovala razmišljati. Zdrav način življenja ti bo postal samoumeven in zabaven.

Lepo te pozdravljam,
Nina Korelc, univ. dipl. teologinja
Nina Korelc, univ. dipl. teologinja