nevem kaj naj

Vprašanja na tosemjaz.net.
žalost54

nevem kaj naj

ObjavaNapisal žalost54 » 06 Mar 2018 13:46

občutek imam kot da ne spadam nikamor . Vsi se kar naprej jezijo name.. pravjo da se vedno kregajo samo zaradi mene vedno je vse sm zarad mene.. sm jaz za vse kriva ... sploh nevem kje je se smisu
mislim da bi bil svet leps brez mene . Kaj naj naredim?
Rabimpomoc

Re: nevem kaj naj

ObjavaNapisal Rabimpomoc » 07 Mar 2018 13:32

Moram ti povedati da imam jaz isti problem
Gost

Re: nevem kaj naj

ObjavaNapisal Gost » 09 Mar 2018 17:15

Smo že trije!!
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: nevem kaj naj

Uredništvo » 12 Mar 2018 09:01

Odgovor svetovalke
__________________

Pozdravljen/a

Predvidevam, da si v obdobju najstništva. To obdobje je hkrati zelo lepo in zelo težko. Svet ponuja nove izzive, odpirajo se novi pogledi, hkrati pa to obdobje prinaša mladi osebi težave v dojemanju vsega kar se dogaja okoli njega in v njem samem.

Takšno doživljanje je v veliki meri pogojeno tudi s spremembami, ki jih povzročajo hormoni. Biologija pubertete ima močan vpliv. Telo se spreminja, možgani se razvijajo in seveda vse vpliva tudi na čustveno ravnovesje. Mladostnik doživlja svet in sebe iz »svoje« perpektive….egocentrinčno in to pojasnjuje tudi zakaj mladostnika prevzema takšen občutek, da se vse dogaja samo njemu in zaradi njega.

Ampak svet je vse naokoli in nudi veliko priložnosti mlademu človeku. V tem svetu se lahko izraziš in najdeš svoje mesto.
Zazri se vase, razišči svoje potenciale, kaj znaš, kaj se še želiš naučiti, s čim lahko sebi in morda še komu polešaš dan….poišči navdih v glasbi, knjigi, fotografiji. Postani radoveden!

Ko pa pridejo težki dnevi, žalost, razočaranje…vedi, da nisi sam!

Lep pozdrav,
Adela V.Tovornik, univ.dipl.psihologinja