Tattoo

Vprašanja na tosemjaz.net.
Katastrofasem

Tattoo

ObjavaNapisal Katastrofasem » 27 Feb 2018 15:23

Pozdravljeni,

nedavno sem se tetovirala in ni izpadlo tako kot sem si želela. sedaj me zelo moti in obžalujem. vsi so mi govorili, da mi bo žal pa nisem poslušala. slabo mi je, težko jem, nimam apetita, ne spim, ker me muči.

ne vem kaj naj si rečem, da bom to sprejela. tatu je načeloma lep in še vedno ima pomen, samo ni tak kot sem pričakovala in obžalujem pa še na roki je.
kako naj si pomagam, da opustim ta stres?

Hvala in lep pozdrav.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Tattoo

Uredništvo » 28 Feb 2018 13:01

Lepo pozdravljena.

Če ti je tatu se vedno všeč, potem ni prevelikega razloga za stres. Stvari velikokrat ne izpadejo točno tako, kot smo pričakovali, tako da se moramo naučiti, kako živeti z negotovostmi, ki jih prinaša življenje. Verjemi, da se čez par mesecev ne boš več obremenjevala, saj boš počasi sprejela, da je ta tatu pač na tvoji roki.

Imaš nekaj možnosti, s katerimi si lahko olajšaš nastalo situacijo: prvič, poskusi manj razmišljati o tem, kar so ti rekli drugi in kako ti bo žal. Dejstvo je, da je tatu zdaj na tvoji roki, torej se raje ukvarjaj s tem, kaj ti je sedaj narediti kot pa obžalovati. Slednje ne bo odpravilo težav, tako da se je najbolje osredotočiti na olajšanje neprijetne situacije, kot pa se obremenjevati s tem, kar je že storjeno in ne more v prvotno stanje.

Drugič, drugi vedno lažje komentirajo našo situacijo kot pa svojo. Ne glede na to, kar so ti govorili, jih nima smisla poslušati. Zdaj je, kar je, torej je najbolje, da poskusiš sprejeti dejstvo, da imaš tatu in se naučiti, da ti postane všeč. Tvoj je, na tvoji roki je, spet ni druge.

Tretjič, ne obremenjuj se preveč. Vsi mi nenehno delamo napake, ki jih potem obžalujemo. Tatu ni taka katastrofa, kot si misliš. So še veliko večje in pomembnejše stvari v življenju. Veš, da bo ostal na tvoji roki in te večno spremljal, zato ga raje sprejmi in nanj poglej z bolj vesele perspektive. Spremeniti ne moreš nič, lahko pa spremeniš svoj odziv na nastalo situacijo. Sama se odloči, ali se boš raje obremenjevala zaradi nečesa, na kar nimaš vpliva, ali pa si boš raje rekla: "Ok, tu si, moj si, dajva se imet fajn". Vem, da ti slednje zveni smešno in morda neumno, ampak v življenju je zelo pomembno, kako gledamo na stvari. Včasih se jemljemo preveč resno. Sprosti se in se nasmej :) nič hudega nisi naredila, pa kaj, če ni točno tak, kot si želela? Še veliko napak bomo vsi mi naredili, ampak to je življenje, to je človesko in normalno. Vse bo ok :)

Lep pozdrav,
Marjetka Gojkošek, mag.psih.
katastrofasem1

Re: Tattoo

ObjavaNapisal katastrofasem1 » 12 Mar 2018 15:13

pozdravljeni,

hvala za odgovor, res je tako. ze teden dni se drzim kar ste napisali in se veliko bolje počutim, tatu pa sem sprejela takšnega kot je. resnicno vam hvala, veliko lazje mi je. in ko sem zacela gledat iz dobrih perspektiv, sem ga se celo zelo vzljubila. hvala.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Tattoo

Uredništvo » 13 Mar 2018 10:00

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena.

Hvala za pozitivno povratno informacijo, sem zelo vesela, da se boljse pocutis.
Vzljubiti sama sebe (in s sabo povezane stvari) je prava mala umetnost, ampak ti jo ze pogumno prakticiras, kar ti bo prineslo zares dobre rezultate. Le tako naprej!

Marjetka Gojkosek, mag.psih.
Marjetka Gojkošek, mag. psihologije