Fant

Vprašanja na tosemjaz.net.
yosoyyo
Objave: 1
Pridružen: 09 Feb 2018 12:12

Fant

ObjavaNapisal yosoyyo » 12 Feb 2018 16:03

Pozdravljeni!
Hodim v 2.letnik srednje šole in fant, ki mi je všeč hodi v 4.letnik. Piševa si že več kot eno leto in že ves ta čas mi je všeč. "Spoznala" sva se tako, da mu je moja sošolka pisala in omenila da mi je všeč. Takoj ji je povedal, da trenutno nima časa za zveze, ker se ukvarja s šolo vendar je ona vztrajala pri svojem, da me klikne vsaj kot prijatelico. Še isti dan mi je pisal in takoj sva se ujela, vendar je tak tip človeka, ki se ga ne da prebrati in mi je pošiljal mix signale. Čisto je drugačen od drugih tipov, ki so mi bili do sedaj všeč in po mojem mnenju me je tudi to tako pritegnilo pri njem. Skozi čas sva tudi ugotovila da si deliva veliko skupnih interesov in jaz sem si ga zelo želela spoznati v živo (na skrivaj sem tudi upala, da je v živo slabši kot po spletnih omrežjih in da ga bom tako lažje prebolela saj se mi je dozdevalo, da iz tega nič nebo vendar sem vseeno imela neko skrivno upanje). Končno se je strinjal in sva se dobila, vendar je na moje presenečenje imel v živo še boljši karakter in sploh ni bilo tiste nerodne tišine kot je ponavadi, ko se prvič vidiš v živo. Ta dan je bil zame en najlepših dni v letu. Vendar naslednje oz. to je torej to šolsko leto je dobil punco in pred kakšnimi tremi meseci sta šla narazen. Ves ta čas sem ga tudi ignorirala na šolskih hodnikih za razliko od ponavadi, ko sva si izmenjala po nekaj besed. No in pred kakšnima dvema tednoma sva si že spet nazaj začela pisati (pobudnik je bil on kot zmeraj) in po nekaj dneh sem se odločila, da nemorem več držati čustev zase in sem mu priznala kaj čutim do njega. Njegov odgovor je bil moram priznati zelo pozitiven in se je videlo da razmišlja v to smer, da bi bil z mano vendar pa je imel že spet za izgovor šolo in premalo časa. Vrhunec tega najinega pogovora pa je bil, da mi sploh pogledal ni odgovora, čeprav je bil aktiven na večih socialnih omrežjih.
Ali bi ga res morala preboleti, čeprav je to zadnje kar si želim?
Kaj naj po Vašem mnenju naredim?
Prosim za Vaše mnenje in hvala že vnaprej
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Fant

Uredništvo » 16 Feb 2018 13:58

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena,

glede na njegove odzive je težko sklepati, kakšne občutke ima glede tebe. Razumemo pa lahko, da fant mogoče še res ni pripravljen na zvezo. Nisi pa opisala, kaj se je zgodilo po tistem srečanju v živo, ki si ga omenila.

Predlagam ti, da poskusiš stvari pustiti, da se same odvijejo, kot se morajo. Medtem pa se ukvarjaj z aktivnostmi, ki te veselijo, začni se ukvarjati s čim, kar si že dalj časa želiš in se tem nekoliko preusmeriš svoje misli. Predvsem pa bodi takšna, kot si.

Če boš imela priložnost, pa svojo simpatijo vsekakor pozdravi, ko ga boš srečala na šolskem hodniku.

Če imaš še kakšno vprašanje, sem ti na voljo. Lepo se imej.

Lepo te pozdravljam,
Tjaša Rola, magistrica psihologije