Spolnost

Vprašanja na tosemjaz.net.
girl9865

Spolnost

ObjavaNapisal girl9865 » 04 Dec 2017 17:52

hejj!! pac jas sem 14 in pac mam fanta ze 3 leta in pac med nama je blo vse super dokler pac ni zacel me celi cas slatat pac tam spodaj in je pac postal vsiljiv. ok to me se ne moti prevec samo pol me je pa vpr ce bi mela z njim spolne odnose in jas mu se nisem dala odgovora ker res nevem jas bi rada samo ne vem ce sem pripravljena pa strah me je ker vem kaksne so posledce ce neboma vredu zascitena. kaj naj nardim??
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Spolnost

Uredništvo » 06 Dec 2017 08:36

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena.

Menim, da vsiljivost in neprimerno otipavanje ne bi smela soditi v odnos, še posebej če se ena stran počuti neprijetno in ne ve, kaj naj naredi. Najboljše se je o vsem iskreno in odkrito pogovoriti, tudi o tem, ali bosta začela s spolnimi odnosi ali ne.
Na podlagi tvojega pisma sem dobila občutek, da se še ne počutiš pripravljena, torej menim, da mu lahko to mirno poveš. Če te ima rad in si mu pomembna, bo to sprejel in počakal na čas, ko si boš tega želela.Če boš šla v spolne odnose proti svoji volji, se po tem ne boš dobro počutila, kar lahko zelo vpliva na tvoje prihodnje izkušnje s spolnostjo. Poskrbita tudi za to, da pride do primerne zaščite, tako se bosta izognila morebitnim neprijetnim posledicam.

Marjetka Gojkošek, mag.psih.