Predsolska vzgoja

Vprašanja na tosemjaz.net.
Osnovnosolka

Predsolska vzgoja

ObjavaNapisal Osnovnosolka » 04 Dec 2017 15:16

Pozdravljeni,
sem učenka 9. razreda OŠ. Vpisala se bom v program predšolska vzgoja v SŠ Jesenice. Sprejeta verjetno bom, samo šolanje pa mislim, da mi ne bo predstavlajo večjih težav, saj je moj uspeh v oš pravdober. Skrbi me le obvezno igranje na inštrument.
Zanima pa me nadaljno šolanje po končani srednji šoli. Kakšne možnosti imam, ali grem lahko samo za vzgojiteljico predšolskih otrok ali mogoče tudi učitelj razredne stopnje? Zanimajo me faksi, kateri so mi po tej šoli na voljo.

Lp
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Predsolska vzgoja

Uredništvo » 06 Dec 2017 08:35

Odgovor svetovalke
_________________

Zdravo,

najprej glede instrumenta: dijaki, ki nimate predznanja, začnete od začetka. Pouk poteka individualno, zato se profesorji lahko poponoma prilagodijo posamezniku. Seveda pa bo treba redno vaditi, brez tega ne gre. Bo pa fino znat kaj zaigrat, a ne?

Program predšolska vzgoja se zaključi s poklicno maturo iz štirih predmetov. Študijski programi se delijo na (1.) univerzitetne (nanje se lahko vpišeš, če opraviš splošno maturo, na nekatere izmed njih pa tudi s poklicno maturo in dodatnim (t. i. 5.) predmetom ter (2.) visokošolske strokovne, na katere pa se lahko vpišes tudi s poklicno maturo (torej ne le na predšolsko, lahko tudi na programe drugih področij, npr. ekonomijo, zdravstvo, tehnične smeri, uprava, management ... Vpisne pogoje preveri v Razpisu za vpis, ki je objavljen na spletnih straneh Ministrstva.

Na razredni pouk - vsaj zaenkrat je tako - se lahko z dodatnim predmetom vpišeš v Koper, v Ljubljani in Mariboru je potrebna splošna matura.

Stopi do šolske svetovalne delavke, ki ti gotovo lahko še kaj pojasni, pokaže spletno stran ipd.

Uspešno nadaljuj z 8. razredom in lep december!

mag. Helena Maher Resinovič, univ. dipl. psihologinja