zaljubljena, nwm kaj naj

Vprašanja na tosemjaz.net.
ugly girl

zaljubljena, nwm kaj naj

ObjavaNapisal ugly girl » 20 Okt 2017 22:58

Hej, pred parimi tedni sem se zaljubila v enega fanta ki je 2 leti starejsi od mene on je 9.razred jaz pa 7. In pač jaz nwm kaj naj rada bi da se spoznama sam me je preveč sram da bi ga ogovorila on pa me ne pozna. Dodanega ga imam na facebooku, instagramu in snapchatu kjer z njim zbiram tudi ogne in pac res hocem da bi ga spoznala kr se mi zdi ful uredu fant in pac mislim ce bi mu kaj pisala da bi mu tezila prosim pomagajte?!
ugly girl

Re: zaljubljena, nwm kaj naj

ObjavaNapisal ugly girl » 28 Okt 2017 09:53

oprostite samo kdaj bi lahko dobila odgovor? hvala
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: zaljubljena, nwm kaj naj

Uredništvo » 30 Okt 2017 21:33

Pozdravljena,
opravičujemo se za pozen odgovor.
Bomo poskrbeli, da ga prejmeš po praznikih.

Lep pozdrav iz uredništva
Lilo

Re: zaljubljena, nwm kaj naj

ObjavaNapisal Lilo » 31 Okt 2017 10:37

Ce na snapchatu zbirata ogne pol se najbrz pogovarjata? Napis mu kako je, kaj dela zdej med pocitncami, kaksne filme ma rad, glasbo... Tem je veliko. Sploh ce se pogovarjata prek snapchata z ogni :)
Ugly girl

Re: zaljubljena, nwm kaj naj

ObjavaNapisal Ugly girl » 05 Nov 2017 15:17

Ja sm mu ze veckrat napisala samo da se bojim da mu tezim
Ugly girl

Re: zaljubljena, nwm kaj naj

ObjavaNapisal Ugly girl » 11 Nov 2017 21:46

Oprostite da cel cas sprasujem kdaj bom dobila odgovor?
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: zaljubljena, nwm kaj naj

Uredništvo » 13 Nov 2017 09:26

Pozdravljena,
žal je bila svetovalka, ki smo ji poslali tvoje vprašanje daljši čas odsotna, danes smo se dogovorili z drugo svetovalko, da bo na tvoje vprašanje še danes odgovorila.
Se še enkrat iskreno opravičujemo za zamudo.
Lep pozdrav iz uredništva.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: zaljubljena, nwm kaj naj

Uredništvo » 13 Nov 2017 10:29

Odgovor svetovalke
__________________

Pozdravljena,

kot si opisala, ti je fant zelo všeč, vendar ga v živo ne upaš ogovoriti, kar je povsem normalno.

Zato ti predlagam, da na začetku uporabiš katero od aplikacij/socialnih omrežij, ki si jih naštela, saj bo to od tebe zahtevalo nekoliko manj poguma. Mogoče mu "všečkaj" kakšno fotografijo in podobno. Sčasoma, ko boš zbrala dovolj poguma, pa ga lahko pozdraviš tudi na šoli, ko se bosta srečala na hodniku ali kje drugje. Omenjeni način bo namreč deloval nevsiljivo, hkrati pa boš s temi gestami opozorila nase in na nek način tudi sama pokazala, da si ga opazila.

Upam, da sem ti s svojim odgovorom pomagala. Če imaš še kakšno vprašanje, sem ti na voljo.

Lepo se imej,
Tjaša Rola, diplomirana psihologinja (UN)
Ugly girl

Re: zaljubljena, nwm kaj naj

ObjavaNapisal Ugly girl » 15 Nov 2017 16:07

Pac slike sm mu ze vseckala vse in pac tu je se edn problem ena punca se ga drzi ko klop in pac je uceri blo takole pac s prijatli smo bili na avtobusni in tam je biu 9 razred on pa njegovi sosolci in so se menli in pol sta on pa ona punca prisla tja pa sta se drzala za roke in on je se zaljubljen v to punco ampak ona ima fanta in pac ko so to zvedli njegovi sosolci pac da sm v njega so zaceli govrit kaka psica sm da on nikol nebo v mene ipd. in pac zaj me cel njegov razred sovrazi kr sm v njega in nevem kaj naj storim?
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: zaljubljena, nwm kaj naj

Uredništvo » 16 Nov 2017 14:56

Odgovor svetovalke
_________________

Ponovno pozdravljena,

najprej bi izpostavila opisano vedenje devetošolcev (fantovih sošolcev), ki te zbadajo. Pomembno je, da veš, da je njihovo vedenje vsekakor neprimerno in ga je potrebno odpraviti. Lahko jih enostavno vprašaš, s čim si se jim zamerila, da govorijo takšne stvari o tebi. Morda boš ugotovila, da je prišlo do nesporazuma ali kaj podobnega. Na vsak način pa morajo z žaljivkami prenehati - če ne bodo, pa se lahko obrneš po pomoč k razredničarki, staršem ali svetovalni delavki na šoli. O omenjeni zadevi pa se pogovori tudi s sošolcem/sošolko, prijateljem/prijateljico, ki mu/ji zaupaš. Odkrit pogovor ti bo vlil pogum, da boš naredila korak proti opisanemu zbadanju.

Zdaj pa preidiva k prvotni temi, ki si jo odprla. Praviš, da je fant še zmeraj zaljubljen v punco, s katero sta se držala za roke, vendar ima ta punca fanta. Vse skupaj zgleda velika zmešnjava, ki jo je tudi težko razložiti.
Si namreč v vznemirljivem najstniškem obdobju, ki je polno metuljčkov zaradi zaljubljenosti, prvih simpatij, prav tako pa zavrnitev in razočaranj. Vse se spreminja s svetlobno hitrostjo - danes sta dva par, jutri že narazen, spet drugi teden se ponovno držita za roke. Z naštetim se med odraščanjem sreča skoraj vsak najstnik. Pridejo vzponi in padci, solze in smeh, ljudje, ki pomagajo in tisti, ki te ranijo.

S tem, ko se zaljubljamo in odjubljamo, si počasi oblikujemo realno predstavo o tem, s kom bi želeli preživeti svoje življenje, hkrati pa dozorimo. Zato ti predlagam, da ostaneš takšno dekle, kot si in ne spreminjaš svojega vedenja zaradi omenjenega fanta. Postavi se zase in razmišljaj pozitivno. Ko si v stiku s sabo in se imaš rada, s tem narediš prostor tudi drugim, da vstopijo v tvoje življenje. Ko to dosežeš, pa samo pusti stvarem, da se odvijejo same. Kaj pa veš, mogoče pa te bo v prihodnje prav on ogovoril ali povabil na sprehod.

Bodi dobro.

Lepo te pozdravljam,
Tjaša Rola, diplomirana psihologinja (UN)