grizenje nohtovvvv

Vprašanja na tosemjaz.net.
girl003
Objave: 15
Pridružen: 01 Okt 2017 16:34

grizenje nohtovvvv

ObjavaNapisal girl003 » 02 Okt 2017 21:32

pozdrvaljeni..
mislim da imam slabo razvado, in to grizenje nohtov.. ne vem kako se naj tega odvadimm.. probavala sem že različne lake, marsikaj, da bi hitreje rasli in si bi jih prej porezala preden pa spogrizla.. med počitnicami nisem imela res velikih problemov s tem kaj kmalu ko pa se je začela šola sem si jih začela spet grist.. ponavadi pri pouku ko je dolgočasno in ko se zalotim ob tem, po tem odneham ampak že naslednji trenutek imam prste spet v ustih.. nevem kako se naj odvadim tegaa..
hvala in lp.
Lp. Girl003
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: grizenje nohtovvvv

Uredništvo » 11 Okt 2017 14:49

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena!

Najprej se ti želim zahvaliti, da si se s tvojim vprašanjem obrnila na nas. Praviš, da si grizeš nohte in želiš s tem prenehati. Prenehati si že poskušala, med počitnicami je bilo tega manj, potem pa se je grizenje nohtov spet pojavilo ob začetku šole.

Iz napisanega vidim, da si že poskusila to, kar sem ti želela predlagati. Prodajajo se kreme in laki za nohte, ki so zelo neprijetnega okusa in to lahko pomaga zaustaviti grizenje nohtov. Tudi to, da imaš pri sebi ves čas ščipalec ali škarje za nohte, je lahko učinkovito. Tako jih lahko porežeš preden jih pogrizeš.

Vidim tudi, da dobro opazuješ kdaj si jih grizeš, praviš, da najbolj med poukom, ko je dolgočasno. Opazila si tudi, da si jih med počitnicami manj grizla, ker je bilo, kot praviš, takrat tudi manj problemov. Grizenje nohtov je mogoče (verjetno) povezano s stresom, živčnostjo, problemi. Ali se lahko spomniš kakšnega načina, kako bi se lahko še drugače sprostila, ko imaš probleme (v šoli)? Bi lahko med poukom počela kaj drugega kakor grizla nohte? Mogoče bi lahko tapkala po mizi, čečkala na list papirja, ali pa gnetla žogico za stres (v google napiši stres žogica). Seveda pa izberi tisto dejavnost za pouk, s katerim ne boš motila učiteljice pri razlagi in boš lahko tudi pozorno poslušala in sledila učiteljici. Doma si lahko na nohte tudi prilepiš obliže, ali natakneš rokavice, da jih zaščitiš pred grizenjem.

Želim ti vse dobro,
Pia Robida, mag. psih.
Odvratno

Re: grizenje nohtovvvv

ObjavaNapisal Odvratno » 26 Dec 2017 12:19

Vsekakor se ne izplača probat tistih lakov za nohte grenkega okusa.ker se ti vse prenese na blazinice in pol ima tudi hrana odvraten okus