beli tok v koščkih

Vprašanja na tosemjaz.net.
loonaliupka3456

beli tok v koščkih

ObjavaNapisal loonaliupka3456 » 07 Avg 2017 17:21

Pozdravljeni!

Pišem vam, ker opažam nenavaden beli tok in mi ni jasno za kaj točno gre. Stara sem 16 let, menstruacijo sem dobila le nekaj mesecev pred tem, ko sem dopolnila 12 let. Menstruacijo dobivam redno, sicer pa je zelo boleča (še posebej zadnje leto).
Nekaj tednov ( 2 ali 3) nazaj sem opazila, rahlo srbečico na predelu okoli nožnične odprtine. Počakala sem nekaj dni in zadeva je ponehala, prav tako je ni spremljalo nič drugega.
Včeraj pa sem opazila, da me nožnična odprtina ponovno srbi, prav tako sem opazila, da imam ogromno belega toka in da je ta nekoliko nenavaden - v njem so bili koščki. Najprej sem sklepala, da gre za toaletni papir in da ga je del ostalo na velikih sramnih ustnicah. Kasneje pa sem ugotovila, da je teh koščkov vedno več in več ter da so del belega toka.
Brala sem, da je lahko razlog za to glivično vnetje, toda zadeva ne peče, res pa rahlo srbi, ampak ni preveč moteče. Prav tako ne srbi ves čas, če že, pa se kmalu neha, oziroma se komaj občuti.

Kaj bi bil lahko torej razlog za tak izcedek? Naj še malo počakam na mogoče spremembe ali je potreben takojšnji obisk ginekologa?

Sicer pa se hranim normalno, pijem dovolj vode, jem dovolj zelenjave in sadja, toda bolj malo mesa, ki pa ga nadomestim s čim drugim. Je morda vir tega lahko tudi hrana?

Najlepša hvala za odgovore.