Prizadeta, nimam prijateljev in slaba samopodoba

Vprašanja na tosemjaz.net.
Uredništvo::tsj
Objave: 36132
Pridružen: 09 Jun 2004 09:59

Re: Prizadeta, nimam prijateljev in slaba samopodoba

ObjavaNapisal Uredništvo::tsj » 10 Avg 2017 08:26

Odgovor svetovalke
_________________

Draga mladenka!

Mislim, da bi ti pogovor s terapevtom pomagal. So odlični, dobri in žal tudi slabi terapevti. Toda pozor! Lahko je nekdo odličen terapevt, pa se morda vidva ne bosta ujela... Vsekakor pa ti bo pomagal pogovor z dobrim prijateljem. Ni pomembno koliko imaš prijateljev, pomembno je, ali so tisti, ki jih imaš resnično dobri. Ne moreš po eni prijateljici soditi, kakšni so ostali. Odlično bi bilo, če bi se vključila še v kakšno dejavnost, ki te zanima. Morda boš tam našla dobrega prijatelja. Poskusiti res ni greh.

Mimogrede. Ali med počitnicami kaj delaš? Pčitniško delo, kjer bi lahko tudi kaj zaslužila in tudi na takšen način pokazala svoje sposobnosti. Mogoče bo potem tudi oče spremenil mnenje o tebi. Kdo ve!?

Ne vem, zakaj ima oče takšno mnenje o tebi kot ga ima. Ali si edinka? Če nisi, kako se obnaša do tvojega brata ali sestre? Mogoče oče želi samo to, da bi ti izrabila sposobnosti, ki jih imaš, pa tega ne zna drugače povedati.....Veš, ljudje različno izražamo in kažemo svoja čustva in velikokrat ne znamo pravilno in primerno povedati svojega mnenja. Žal nas tega niso nikjer učili, čeprav je ta sposobnost človeku zelo, zelo potrebna.

Kot vidiš, sem ti odgovorila na obe pismi in upam, da sem ti vsaj malo pomagala.

Lepo te pozdravljam in želim vse dobro!

mag. Maja Krajnc

p.s.

Ali si že poklicala številko, ki sem ti jo posredovala v prejšnjem odgovoru?