NUJNO: Deviska kozica:((((!!

Vprašanja na tosemjaz.net.
16letnica

NUJNO: Deviska kozica:((((!!

ObjavaNapisal 16letnica » 02 Jul 2015 08:07

Res bi prosila za najhitrejsi odgovor ker me resno zelo skrbi glede tega
Stara sem 16 let in imam fanta ki 17...
No in moj problem je da sem se vedno devica.. in me je bilo tega sram priznati in sem mu rekla da sem ze ima spolni odnos.. in ko me je uprasal alii je prvic ko sem *** tekla kri in sem rekla da ne.. in me zanima ali obstaja kaksna moznost da bi pri naslednjem spolnem odnosu lahko tekla kri? (Pac da nisi vec devica in ti pri 2 spolnem odnosu tece kri ker ti pri prvem ni)?
jwslo
Objave: 5055
Pridružen: 21 Jun 2009 22:27

Re: NUJNO: Deviska kozica:((((!!

ObjavaNapisal jwslo » 02 Jul 2015 08:39

Možnost krvavitve seveda obstaja. Brez veze je bilo, da si mu lagala. Zakaj bi te bilo sram povedati, da si še devica?

Matjaž
Matjaž
Nekdo pac

Re: NUJNO: Deviska kozica:((((!!

ObjavaNapisal Nekdo pac » 02 Jul 2015 15:47

zakaj bi te bilo sram povedati oz. Priznati, da si se devica? Stara sem enako kot ti, pa sem povedala po resmici, pa je rekel, da je to ful lepo, da dejansko cakam in ne zgrabim prve priloznosti, da bi izgubila nedolznost.. Punca, zavedaj se, da je to spostovanja vredno, da si se nedolzna in cakas na pravega. Verjemi, da bi fant znal to ceniti, ker to res ni niti malo sramotno!. :)
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: NUJNO: Deviska kozica:((((!!

Uredništvo » 03 Jul 2015 09:09

Odgovor svetovalke
________________

Pozdravljena,

tudi do tega lahko pride; sicer pa ni razloga, da bi te bilo sram priznati, da si pri 16 letih še devica, nenazadnje povprečen slovenski najstnik s spolnimi odnosi prične še kasneje.

Lep pozdrav.

Tinkara Srnovšnik, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: NUJNO: Deviska kozica:((((!!

Uredništvo » 07 Jul 2015 08:04

Dodaten odgovor svetovalke
_______________________

Pozdravljena,

vsaka ženska se sama odloči, kdaj in s kom bo izgubila nedolžnost. Prvi spolni odnos predstavlja nekaj novega in neznanega, zato občutimo strah in potrebujemo veliko zaupanja in varnosti, da se zanj odločimo. Na občutek zaupanja in varnosti pa zelo vpliva ali imamo dober odnos s fantom.

Kakšen je vajin odnos? Imaš občutek, da te ima fant rad, mu lahko zaupaš in si lahko iskrena z njim? Sprašujem se, zakaj si mislila, da bo bolje zate, če se zlažeš, da nisi več devica. Zakaj te je tega sram? Te je morda sram zato, ker si brala različne stvari po forumih in tvoje vrstnice govorijo o tem, da so že imele pri teh letih spolni odnos. Naj ti povem, da tvoje vrstnice glede izgube nedolžnosti precej lažejo ena drugi in da ni vsega za verjeti, kar preberemo ali nam kdo pove.

Pomembno je, da veš, da te nikakor ni treba biti sram, da si devica. To samo pove, da se zavedaš, kako pomemben korak je izguba nedolžnosti. Prav tako pa kaže na to, da se spoštuješ in ceniš ter da to izkušnjo želiš doživeti, ko boš na to pripravljena. Zaupaj si. Stara si 16 let in imaš še veliko časa, da doživiš prvi spolni odnos. Če se še nisi odločila za spolni odnos in če se še ne boš odločila s tem fantom, si zagotovo storila prav, saj si upoštevala svoj občutek. Zelo pomembno je, da za ta korak čutiš varnost, zaupanje,da te fant spoštuje in da te ima res rad.

Kar se tiče prvega spolnega odnosa, bi te fant najverjetneje še bolj cenil in spoštoval, če bi vedel, da bo prvi. Če te ima rad, bi se ti, v primeru nedolžnosti, pri spolnem odnosu veliko bolj posvetil. Kot sem že napisala, pa je zelo pomembno, da te ima fant rad, saj so spolni odnosi veliko lepši, če je prisotna tudi ljubezen.

Fantu si dejala, da si že imela spolni odnos. Kar pa ni res. Če razmišljam malo naprej, bo ta laž za seboj potegnila še eno laž in potem se boš zapletla v kup laži okrog tega. Če bo prišlo do spolnega odnosa bo to vodilo v pretvarjanje, saj bi se morala delati, kot da stvari že obvladaš, zate pa bi bilo prvič in seveda ne bi vedela, kako in kaj. Ker fant misli, da si že imela spolni odnos, te bo morda o tem spraševal in potem se boš zapletla v laži. Vse to bo vodilo v neiskrenost v odnosu. Iskrenost pa je zelo pomembna za partnerski odnos.

Če misliš, da te ima fant rad in si želiš iskren odnos z njim, bi bilo dobro, da mu poveš po resnici. Tako bo lažje tebi, ker se ne boš mučila z lažmi pa tudi fant bo verjetneje bolj poskrbel za to, da boš imela lepo izkušnjo, ker je zate prvič. Prav tako bo fant čutil še večjo odgovornost, če bo vedel, da je tvoj prvi.

Vse dobro ti želim,

Martina Klobasa, mag. psih.
Jst2082719119181

Re: NUJNO: Deviska kozica:((((!!

ObjavaNapisal Jst2082719119181 » 13 Mar 2019 06:47

Sej te ni treba da te je sram sj si komi 16 sm povej mu resnico razumeu te bo