gej

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: gej

Re: gej

Napisal Kal » 12 Maj 2018 21:26

Zdravo.
Mogoce ti bo v pomoc, da gres na parado ponosa, kjer se bos srecal z ljudmi, ki imajo podobne izkusnje in ti svetovali. Spoznal pa bos tudi dobre prijatelje z enako spolno usmerjenostjo.
Vse dobro❤
Lp

Re: gej

Napisal Maja Gselman » 30 Apr 2018 08:29

Odgovor svetovalke
__________________

Najprej lepo pozdravljen dragi fant,

sprašuješ se glede svoje spolne usmerjenosti, saj razmišljaš o tem, ali si gej ali nisi oziroma se soočaš s svojimi ugotovitvami, da so ti všeč fantje. Nahajaš se v obdobju dozorevanja, tako telesnega kot psihološkega in povsem normalno je, da se prav v tem obdobju začneš spraševati o svoji identiteti in jo na koncu mladostništva tudi dokončno oblikuješ. V sklop osebne identitete spada tudi spolna usmerjenost, ki je lahko zelo različna, od heteroseksualnosti, homoseksualnosti do biseksualnosti in nobena ni edina pravilna ali napačna. Zate je prava tista, ki jo čutiš in s katero se lahko identificiraš, ne glede na to, kaj pravi okolica in tvoji bližnji. Pomembno je, da si srečen v partnerskem odnosu, da si s partnerjem zaupata, se spoštujeta in se imata rada, kar pa ni odvisno od spolne usmerjenosti .

Glede pristopa do fantov pa ti svetujem, da preizkušaš najprej na »varen« način, torej da s fantom, ki ti je všeč najprej stopiš v stik kot sošolec/vrstnik in se z njim pogovarjaš o različnih stvareh in temah, o katerih se najstniki pogovarjate. Preko pogovora in spoznavanja boš veliko lažje ugotovil, ali so tudi njemu všeč fantje ali ne in boš bolj vedel, kako pristopiti naprej. In če doživiš zavrnitev, je tudi to povsem normalen del iskanja pravega partnerja in ugotavljanja, kdo ti je všeč in komu si ti všeč.

Želim ti poguma in vsega dobrega, če pa imaš še kakšno vprašanje, le piši na našo svetovalnico.

Maja Gselman, univ. dipl. psihologinja

gej

Napisal usmerjenost » 14 Apr 2018 13:14

Zdravo sem v teh letih ko mi na misel pridej gej in ugotovim da je to stvar ki v življenju pride in se treba soočiti jas sem se povedal sem osebi ki je lejzba in me preprosto razume zaupama si milijon procntno in to me je dvignilo samo vseeno se sprašujem zakaj in se počasi soočam. imam sošolca ki mi je všeč pacč pa se ne družima skoraj nič in nwm kakšen pristo narediti in včasih me fantje zelo mikajo ampak nwm kakšen pristop in se ppolno zavedam da niso geji in to težko prenašam ker potrebujem ljubezen fanta.:)

Vrh